• Početna>
  • Vesti>

Kosovska reprezentacija savladala Češku, trenutno prvi u grupi

Kosovska fudbalska reprezentacija ostvarila je neverovatan uspeh. Četa švajcarskog stručnjaka Bernara Šalanda tukla je Češku u meču kvalifikacija za EURO 2020. godine sa 2:1 i to posle preokreta.

Pogotke za domaći tim na stadionu “Fadilj Vokri” postigli su Vedat Murići i Mergit Vojvoda. Česima je prednost doneo novi igrač RB Lajpciga Patrik Šik, ali od tog momenta Česi kao da su povukli ručnu, što su domaćini uspeli da kazne i doću do velikog rezultata.

U kvalifikacijama za Mundijal u Rusiji Kosovo je uzelo jedan jedini bod. Remi sa Fincima. U ovom novom ciklusu već druga pobeda, koja uz dva remija garantuje lidersko mesto u grupa kvalifikacija za EURO 2020. Lidersko barem do večeras, kada igraju Englezi, ali biti i drugi u grupi sa ovakvim timovima veliki je uspeh za selekciju koja se tek formira.

Ova pobeda nad Česima najveća je za reprezentaciju Kosova, a na nekih način najavljena je onim remijem sa Dancima u prijateljskom susretu, odnosno nedavnim trijumfom nad Bugarima u Sofiji.

Još zanimljivije: Kosovo je od novembra 2017. odigralo ukupno 14 utakmica i nećete verovati – nije zabeležilo nijedan jedini poraz?! Tako će taj tim utakmicu sa Englezima koja je na programu kroz tri dana, sačekati kao neporažen gotovo pune dve godine.

Ono što ovu pobedu nad Česima čini još većom jeste činjenica da je Kosovo odigralo bez svog najboljeg igrača – Milota Rašice. Napadač Verdera je povređen i neće biti na raspolaganju selektoru ni za gostovanje u Sautemptonu.

Izvor: Kontakt Plus radio, Mozzart Sport

Foto: twitter.com/kosovanfooty

Comments

Pročitaj još