• Početna>
  • Vesti>

Odbornici GI SDP: Ograđujemo se od odluke Ksenije Božović o prelasku u Srpsku listu

Odbornici Građanske inicijative “Srbija, demokratija, pravda”, u Skupštini opštine Severna Mitrovica, Igor Rajčić i Dušan Milunović, osudili su danas odluku Ksenije Božović da pređe u redove Srpske liste,navodeći da su za to saznali iz medija.

“Mi odbornici u Skupštini Mitrovica Igor Rajčić i Dušan Milunović, osuđujemo i ujedno se ograđujemo od odluke gđe. Ksenije Božović i izjavljujemo da ni nas dvoje odbornika, kao ni iko iz GI SDP nije bio upoznat sa ovim prelaskom gđe Ksenije Bođović u redove Srpske liste”, navode odbornici Milunović i Rajčić u saopštenju dostavljenom medijima.

Ovakvim postupkom Ksenija Božović je, kako kažu, izdala interese GI SDP, njih kao odbornike i sve one koji podržavaju političku borbu za pronalaženje ubice Olivera Ivanovića.

U saopštenju se navodi i da ovo obraćanje javnosti ni na koji način nije usmereno na razdor jedinstva srpskog naroda, već radi čuvanja ličnog dostojanstva i dostojanstva ljudi koji su glasali i podržavali GI SDP.

Rajčić i Milunović su najavilii da će tokom dana imati sastanke sa rukovodstvom SDP-a i ograncima ove stranke, te da će nakon toga doneti zaključke vezane za dalje delovanje GI SDP.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je ranije danas pozdravio odluku i rekao je da je srećan što su se Ksenija Bozović iz GI SDP ubijenog Olivera Ivanovića i drugi priključili Srpskoj listi.

“Nama je najvažnije jedinstvo, kojim se suprotstavljamo pokušajima Albanaca i dela međunarodne zajednice i onih koje oni podrzavaju na rušenju tog jedinstva”, istakao je.

Ističe da je dolazak Božović dobar za Srpsku listu, te da je ona ozbiljna žena, kao i da su dobri dogovori o namerama da se sve snage na KiM ujedinjuju.

Izvor: Radio Kontakt plus / Radio Kosovska Mitrovica


Comments

Pročitaj još