Potrebna pomoć mladoj Mitrovčanki oboleloj od multiple skleroze

Dvadesetšestogodišnja Milica Vasić, majka sedmogodišnje devojčice iz Kosovske Mitrovice, od svoje petnaeste godine boluje od Multiple skleroze (MS).  Nakon više od deset godina koliko se dugo bori sa ovom podmuklom bolešću, doktori su konstatovali da je bolest ušla u sekundarnu progresivnu fazu, te da u Srbiji ne postoji lek kojim bi mogla da se leči.

Međutim, lek koji bi mogao da zaustavi napredovanje bolesti postoji, ali on nije na pozitivnoj listi u Srbiji. Terapija košta 90.000 evra, koje porodica nije u mogućnosti da obezbedi.

Milica Vasić (1993. godište), rođena je u Kosovskoj Mitrovici gde i sada živi. Majka je sedmogodišnje Une. Duže od deset godina boluje od Multiple Skleroze (MS) – sekundarno progresivni tip bolesti, koji brzo napreduje.

Milica je do sada primala razne lekove, međutim, s obzirom na tip bolesti, nijedan od njih nije delovao, kaže za KoSSev, njen suprug Trajko Vasić.

Upravo zbog toga što uobičajeni lekovi koji se mogu pronaći u srpskim apotekama nemaju efekta, Milica trenutno ne prima nikakvu terapiju.

Jedini lek koji bi mogao da spreči razvoj ove bolesti, kako navodi Trajko Vasić, je Okrilizumab koji košta oko 90.000 evra i koji se u Srbiji ne nalazi na pozitivnoj listi lekova.

Milica nije u mogućnosti da radi, dok njena porodica nema novčana sredstva potrebna za terapiju.

Porodica Vasić poziva sve ljude dobre volje koji su u mogućnosti da pomognu Milici uplatom na dinarski ili devizni račun:

Devizni račun: 1503031002326002 Rajfajzen banka – Kosovo

Dinarski račun: 200 119078016 96 Banka Poštanska štedionica A.D.

Izvor: Kossev

Comments