Đurić primio Savićevu: Natalija je ponos Srbije

Direktor kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić ugostio je danas evropsku šampionku u kik boksu Nataliju Savić iz Kosovske Mitrovice, koja je na završenom juniorskom prvenstvu u Mađarskoj osvojila zlatnu medalju. Posle prijema u njenom rodnom gradu, Đurić je mladu šampionku u Palati Srbija dočekao rečima “Dobrodošla, šampione”.

Uz čestitke, Đurić istakao i značaj njenog uspeha kako za grad iz kog dolazi, tako i za autonomnu pokrajinu i državu čije boje brani.

Đurić je dodao i da nije od onih političara koji se slikaju sa sportistima, ali da je prijem za Savićevu organizovao kako bi se za njen uspeh čulo.

“Želim da skrenem pažnju javnosti Srbije da je naša Natalija Savić iz Kosovske Mitrovice osvojila titulu svetskog i evropskog šampiona u kiks boksu, da je upravo osvojila ova pehar kao evropski šampion, da je ponos čitave Srbije devojka od 16 godine iz Kosovske Mitrovice, koja se sama probila na evropski i svetski tron u jednom značajnom sportu”, rekao je Đurić posle prijema.

Kako je naglasio, Savićevoj i njenom treneru, ali i celom timu kik-boks reprezentacije Srbije, čestitao je u ime države i Vlade Srbije.

“Vredno treniraju godinama i bore se pod srpskom zastavom. Prolaze kroz nebrojana iskušenja i u teškim uslovima osvajaju medalje za svoju zemlju”.

On je dodao da ovakvi uspesi zavređuju pažnju i podršku cele države.

“Sa naše strane mogu da poručim da smo ponosni na Nataliju i na sve one što su sa njom radili. Da se mi u Srbiji još više ponosimo što je neko sa Kosova i Metohije doneo svetsko i evropsko zlato. Nastavićemo da podržavamo razvoj našeg sporta na KiM, jer je KiM autonomna pokrajina u kojoj ima mnogo srpskih šampiona. Još jedna dobra vest je da će Svetski šampionat sledeće godine biti organizovan u Beogradu i siguran sam da će ovaj dobar rezultat doprineti tome da Beograd i Srbija budu važno središte za razvoj sporta”, zaključio je Đurić.

Šampionka Natalija Savić zahvalila se na prijemu i obećala da će nastaviti da osvaja medalje.

“Osim što je odgovornost velika je i čast braniti boje svoje države i stajati pred svojom zastavom. Zahvaljujem se državi na ogromnoj podršci i na prijemu. Nadam se da ću nastaviti da nižem uspehe i da ću vas i sledeće godine obradovati nekim uspehom na Svetskom prvenstvu”, rekla je Savić.

Njen trener Marko Božović zahvalio se za veličanstveni doček, koji je organizovan u čast Natalije Savić.

“Dobili smo uveravanja od direktora da će pomoći da ovo ne bude sve, nego da će Natalija dobiti i finansijsku pomoć. Ona će nastaviti da trenira i da niže uspehe”, rekao je Božović.

Izvor: Tanjug

Comments