• Početna>
  • Vesti>

Đurić: Oni koji rade protiv jedinstva Srba na KiM, rade protiv njihovog biološkog opstanka

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić izjavio je da oni koji su protiv jedinstva Srba na KiM najdirektnije rade ne samo protiv državnih i nacionalnih interesa Srbije već i protiv njihovog biološkog, fizičkog opstanka.

„Nemamo luksuz da se tamo delimo prema poltičkoj osnovi prema Albancima i prema međunarodnoj zajednici. Tu moramo da nastupamo potpuno jedinstveno i monolitno“ rekao je Đurić novinarima.

Kako je naveo predsednik Srbije Aleksandar Vučić uložio je ogromnu količinu energije, kredibilitet da bi zajedno sa članovima vlade doveo do toga da dođe do povlačenja 15 priznanja te takozvane nezavisnosti i do sprečavanja članstva Kosova u devet međunarodnih oraganizacija, do odolevanja pritiscima koji dolaze od najvećih svetskih i zapadnih sila koje žele da Srbiju nateraju da prihvati jednostrano proglašenu nezavisnost.

U tom smislu direktor kancelarije za KiM je rekao da kada su izbori 6. oktobra u pitanju postoji samo jedna strana, a to je Srbija te objasnio da je Srpska lista ta koja čuva organsku vezu našeg naroda sa Beogradom.

Kako je rekao kontinuirani napadi, kao što je ranjavanje mladića srpske nacionalnosti u severnoj Kosovskoj Mitrovici, posledica su ekstremističke i šovinističke klime u kojoj se seprataristički lideri nadmeću ko će da zauzme gori i tvrđi stav prema Srbima na KiM.

 Ocenio je da takvima izbori služe kao dodatna inspriracija za progon Srba, a međunarodna zajednica  koja ima na hiljade vojnika i činovnika, dobro plaćenih, trebalo bi da počne da radi svoj posao da „ neljude koji su mladića izboli privedu licu pravde“.

Za najave da se zvaničnicima Beograda neće dozvoliti dolazak u vreme izborne kampanje, Đurić je rekao da su takve pretnje i najave stizale i ranije. ali da Prištini nikada ništa od toga nije uspelo.

Đurić je podvukao da to samo pokazuje kolika je nervoza u Prištini i dodao da ih niko neće sprečiti da budu sa svojim narodom na KiM.

Izvor: Kosovo online

Comments

Pročitaj još