• Početna>
  • Vesti>

Đurić čestitao đacima na KiM početak nove školske godine

Direktor Kancelarije za KiM Marko Đurić čestitao je danas početak nove školske godine svim đacima na Kosovu i Metohiji koji nastavu pohađaju po programima Republike Srbije

“Čestitam početak nove školske godine, i želim im da svojim uspehom pokažu da naš narod, uprkos svim teškoćama, nepokolebljivo traje i opstaje na Kosmetu. Ove godine u osnovne škole na Kosovu i Metohiji kreće oko 1.100 đaka prvaka, i Republika Srbija će nastojati da im, kao i njihovim starijim školskim drugarima, obezbedi najbolje moguće uslove za školovanje. Oko 16.500 učenika u naših 71 osnovnoj i 29 srednjih škola na Kosovu i Metohiji jesu garancija budućnosti našeg naroda u pokrajini, i zato je obrazovni sistem ključni stub njihovog opstanka” naglasio je Đurić u saopštenju za medije.

Đurić je podsetio da nastavu u okviru obrazovnog sistema Republike Srbije, osim srpske, pohađaju i romska, goranska, bošnjačka i deca drugih naroda, kojoj ćemo i nadalje nastojati da obezbedimo najbolje moguće uslove za školovanje i odrastanje.

“Još jednom, svim našim školarcima na Kosovu i Metohiji želim uspešnu godinu, ali i što više druženja i sticanja novih prijatelja!” navodi se u čestitki.

Izvor: Radio Kosovska Mitrovica

Comments

Pročitaj još