Vučić o napadu u Kosovskoj Mitrovici: Loše vesti, borili smo se protiv toga

Predsednik Aleksandar Vučić izjavio je večeras da je napad na maloletnog mladića srpske nacionalnosti u severnom delu Kosovske Mitrovice pokazao koliko je opasno otvaranje mosta na Ibru i istakao da postoji fascinacija Albanaca severom Kosova i Metohije.

“To su loše stvari i loše vesti, borili smo se protiv toga sve vreme, zato sam govorio koliko je opasno otvaranje mosta na Ibru, jer je želja Albanaca sever Kosova i Ulica kralja Petra u Kosovskoj Mitrovici”, rekao je Vučić za televiziju Pink.

On je ocenio da postoji fascinacija severnom Mitrovicom od strane Albanaca.

“To je devet kvadratnih kilometara, kao da je devet miliona kilometara, čitava borba im je stala u borbu za severnu MItrovicu, Zvečan”, rekao je Vučić.

On je istakao da je srpski narod tvrd i snažan, iako je teško opstati i u Gračanici, kosovskom Pomoravlju, Metohiji…

Govoreći o napadu, Vučić je rekao da saznaje, što će se, kako navodi, videti i na snimcima, da je dečak namamljen od strane veće grupe Albanaca, ali je istakao da će se sačekati rezultati istrage.

Vučić je rekao da je ranije večeras razgovarao sa direktorom Kliničko-bolničkog centra u Kosovskoj Mitrovici Milanom Ivanovićem, koji mu je preneo da je dečak Danilo Bojković operisan i da su lekari optimistični i očekuju oporavak.

On je, kako je rekao Vučić, imao ubod u slabinu, pogođena su mu i rebra i arterija, a operacija je bila komlikovana. “Lekari su optimistični i očekuju oporavak”, rekao je Vučić.

Izvor: Tanjug

Comments