• Početna>
  • Vesti>

Posle svetskog, Čupka donela i evropsko zlato u Kosovsku Mitrovicu!

Aktuelna svetska šampionka u kik-boksu, Mitrovčanka Natalija Savić – Čupka, osvojila je zlato na Evropskom juniorskom prvenstvu u Mađarskoj, u kategoriji mlađe juniorke 60+ kg. “Preponosan sam na svoju takmičarku i neizmerno srećan, najsrećniji čovek u Mitrovici danas” – kaže za Kontakt Plus Čupkin trener Marko Božović.

“Od pre nekoliko minuta, Kosovska Mitrovica je dobila evropskog šampiona u kik – boksu – Natalija Savić koja je u finalu ubedljivo pobedila Ruskinju , koja je čak imala i brojanje u trećoj rundi. Preponosan sam na svoju takmičarku i neizmerno srećan, najsrećniji čovek u Mitrovici danas” – rekao je za Kontakt Plus Čupkin trener u KBK “028” Marko Božović. 

“Od samog početka borbe video sam da je to to, danas je bio njen dan, dan za pobedu. Bila je toliko sigurna u sebe, Ruskinja se pogubila, čak je u trećoj rundi imala i brojanje i nije ni sama znala šta je snašlo – da preko puta sebe ima najjaču svetsku i sada evropsku takmičarku” – kazao je Božović.

Božović je istakao da je poslednji ovako veliki uspeh za ovaj grad zabeležio Rifat Mujanović 1997.godine, a sada, prošle i ove godine, zlatna svetska i evropska Čupka.

Božović kaže da Čupka samo potvrđuje svoju dominaciju i ističe da njeno vreme tek dolazi, za tri, četiri godine, kada izlazi iz juniorske i prelazi u seniorsku konkurenciju.

Prethodno, Čupka, koja je nastupala za reprezentaciju Srbije, u polufinalu je savladala rivalku iz Turske, inače evropsku šampionku.

Ovogodišnje Evropsko juniorsko prvenstvo održava se od 26. avgusta do 1. septembra u mađarskom gradu Đeru.

Izvor: Radio Kontakt plus

Comments

Pročitaj još