• Početna>
  • Vesti>

Srpska lista: Provokacije prema Srbima na KiM sve češće i predstavljaju odraz antisrpske kampanje

“Svakodnevne provokacije prema Srbima na Kosovu i Metohiji su sve češće i predstavljaju odraz antisrpske kampanje albanskih političkih lidera iz Prištine” stoji u saopštenju Srpske liste.

Oni dodaju je sinoć na putu Klokot – Požaranje, crnim sprejom prefarban ćirilični deo sa natpisom opštine Klokot.

“Nakon pokušaja falsifikovanja i otimanja srpske kulturne baštine u Novom Brdu, neosnovanog hapšenja novinarke “Jedinstva” provokacija u opštini Štrpce kada su vandali uništavali ćirilične table sa natpisom opštine, i u opštini Klokot, na putu Klokot-Požaranje, sinoć je crnim sprejom uništen ćirilični deo sa natpisom opštine Klokot” dodaje se u saopštenju.

Iz Srpske liste ističu da ovaj incident predstavlja klasičan primer etničke netrpeljivosti prema srpskom narodu koji želi u miru da živi i radi na svojim imanjima, te zahteva najhitniju reakciju nadležnih institucija i međunarodnih organizacija koje upadljivo ćute i ne reaguju na ove napade.

“Srpska lista poziva građane na uzdržanost jer nam je preko potreban mir. Mi znamo i ko smo i šta smo, kao i da smo svoji na svome, a to nikakvi napadi, zastrašivanja i falsifikati ne mogu da promene” zaključuje se u saopštenju Srpske liste.

Izvor: Radio Kosovska Mitrovica saopštenje

Comments

Pročitaj još