• Početna>
  • Vesti>

Uručeno sanitetsko vozilo Kliničko bolničkom centru Priština-Gračanica

Zamenik direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju Dušan Kozarev, uručio je danas sanitetsko vozilo Kliničko bolničkom centru Priština-Gračanica. Tom prilikom, Kozarev je izjavio da će država Srbija nastaviti kontinuirano da ulaže i pomaže svim institucijama na teritoriji Kosova i Metohije.

“Jedan u nizu poteza Republike Srbije i Kancelarije za Kosovo i Metohiju, koje smo uradili i uradićemo i nadam se da će doprineti boljem i uspešnijem radu zaposlenih, a brža usluga pacijentima jr ova današnja donacija sanitetskog vozila KBC Priština-Gračanica. Olakšano nam je zahtevom šta je sve potrebno, koliko sam razumeo ovo nije samo sanitetsko vozilo već i pokretna ambulanta. Tek dolazi jedan veoma lep i svečani i uspešniji period za Kliničko bolnički centar Priština-Gračanica, konkretno mislim na inicijatinu predsednika Repunlike Srbije Aleksandra Vučića započeto prošle jeseni, najvećeg investicionog ciklusa kada je Kosovo i Metohija u pitanju poslednjih više decenija. Kliničko bolnički centar Priština-Gračanica treba da dobije bolnicu po evropskim i svetskim standardima jer se svi zaposleni u ovoj ustanovi grčevito bore za zdravlje i živote ljudi na ovim prostorima”, rekao je Kozarev.

Direktor KBC Priština-Gračanica prof.dr Bratislav Lazić rekao je da je ovo još jedan način kojim Republika Srbija pokazuje veliku odgovornost i želju prema Srbima na Kim , a naročito poslednjih sedam godina.

“Pomoć našoj ustanovi u poslednjih sedan godina se jako intezivirala, gde mi praktično možemo stabilno da funkcionišemo bez obzira na uslove u kojima radimo 20 godina. Republika Srbija kroz Kancelariju za KiM je prepoznala jedan gorući problem, a to je potreba za jednim ovakvim sanitetskim vozilom. Prošle godine smo dobili od predsednika Srbije Aleksandra Vučića sanitetsko vozilo i ovo sada dopunjuje naše zdravstvene potrebe u pružanju pomoći lokalnom stanovništvu .Ovo je jedno vrlo savremeno , jako dobro opremljeno vozilo koje nama omogućava da se naša ustanova približi pacijentima , a sa druge strane pacijenti koji se nalaze u udaljenim delovima centralno dela KiM postaju bliži nama. Najbitnije je da je prepoznat ključni problem kao i puno puta do sada , a nadamo se i u budućnosti da ćemo uskoro dobiti bolnicu. Republika Srbija je ključni stub našeg opstanka na KiM, na nama je da kroz zajedništvo i jedinstvo i veliku vezanost za našu zemlju damo maksimalni doprinos našem cilju ,a to je opstanak našeg naroda na ovim prostorima”, rekao je Lazić.

Izvor: RTV Gračanica

Comments

Pročitaj još