Staro Gracko: Po treći put obijena ambulanta

Zdravstvenu ambulantu u Starom Gracku, po treći put nepoznate osobe su razbile i nanele materijalnu štetu.

Medicinska sestra Dragana Maksimović je zatekla razbijenu ambulantu, jutros kada je došla na posao.

“Došla sam na posao i zatekla polomljen prozor. Uplašila sam se da li da uđem, jedna vrata su nasilnim putem razbijena i pored sam sa koleginicom našla sekiru kojoj mesto nije u prostorijama ambulante,da li su nam ostavili neku poruku to ne znamo ,ali smo morali da počnemo da radimo. Sve je bilo razbacano, ormari sa lekovima su razbijeni, po podu je bio medicinski materijal, a i novac od participacije je ukraden, ta fioka je bila otvorna. Odmah smo prijavile kosovskoj policiji, došli su i uzeli otiske” rekla je Maksimović.

Direktor Doma zdravlja Donja Gušterica dr Nebojša Milovanović rekao je za “RTV Gračanica” da ova zdravstvena ambulanta pruža usluge meštanima Starog Gracka.

“Ovde žive i Albanci i Srbi , zdravstveni radnici pružaju usluge svim pacijentima, koji se obrate za pomoć. Nije prvi put da se ovo dešava i to nas plaši. Već nekoliko puta je bila obijena, nestao je novac ali i ona sekira koja je pronađena u prostorijama gde joj nije mesto. Da li nam to šalju neku poruku, to ne znamo. Nakon ovog obijanja , meštani su zabrinuti. Ja ću lično i u saradnji sa grdonačelnikom opštine Gračanica Srđanom Popovićem, da organizujemo sastanak sa meštanima ovog sela da se ambulanta premesti negde u centru sela, gde će biti bolje obezbeđena. Ovde treba kosovska policija da pojača svoje prisustvo kako bi bila osigurana bezbednost za Srbe koji ovde žive” istakao je Milovanović.

Član Predsedništva “Srpske liste” i predsednik Opštine Gračanica Srđan Popović, osudio je današnji incident u Starom Grackom i pozvao nadležne da što pre pronađu počinioce.

“Nažalost imamo još jedan incident koji dolazi iz Starog Gracka, da je obijena po treći put ambulanta. Ovaj incident je veoma uznemirio meštane ovog sela. Koliko god apelovali na nadležne institucije da se pronađu počinioci incidenata, rezultata nema, a incidenti se ponavljaju. Ja se nadam da će konačno policija raditi svoj posao“, rekao je Popović.

Izvor: RTV Gračanica

Comments

Pročitaj još