Dačić s ambasadorima Srbije o situaciji na KiM

Prvi potpredsednik Vlade Srbije i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić razgoarao je u Ministarstvu sa ambasadorima Republike Srbije, saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova.

Ivica Dačić je razgovarao sa ambasadorkom Srbije u Kraljevini Danskoj Jasminom Mitrović Marić, ambasadorom Srbije u Libanu Elmirom Elfićem, ambasadorom Srbije u Keniji Draganom Županjevcem, ambasadorom Srbije u Belorusiji Veljkom Kovačevićem i ambasadorom Srbije u Ujedinjenim Arapskim Emiratima Stanimirom Vukićevićem.

Dačić je informisao ambasadore o situaciji na Kosovu i Metohiji, kao i o jednostranim aktima Prištine koji su doveli do prekida dijaloga i razgovora, ali i do blokade Briselskog procesa i dolaženja do kompromisnog rešenja.

Šef srpske diplomatije istakao je i značaj posete predsednika Vučića Sjedinjenim Američkim Državama i susretima koje je predsednik imao u Njujorku, saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova.

Dačić je ponovio spoljnopolitičke prioritete Srbije i naložio pojačano angažovanje ambasadora u skladu sa nacionalnim interesima Srbije.

Ambasadori su detaljno izložili ministru Dačiću situaciju u zemljama u kojima predstavljaju Srbiju, s posebnim osvrtom na bilateralne odnose Srbije sa datim zemljama.

Takođe, govorili su i o pojačanim aktivnostima u cilju jačanja pozicije Republike Srbije na multilateralnom planu, posebno u predstojećem periodu kada Priština aplicira za članstvo u brojnim međunarodnim organizacijama.

Izvor RTS

Comments

Pročitaj još