• Početna>
  • Vesti>

Veselji: Povlačenje SAD i Britanije iz Agencije – loša vest za Kosovo

Povlačenje predstavnika SAD i Velike Britanije iz Agencije za poređenje i verifikaciju imovine Kosova je loša vest za Kosovo, ocenio je predsednik Skupštine Kosova Kadri Veselji posle saopštenja da je ambasada SAD povukla svog predstavnika iz Agencije.

“Povlačenje naših američkih i britanskih prijatelja iz odbora Kosovske agencije za poređenje i verifikaciju imovine je loša vest za Kosovo i svi bi trebalo da budemo uznemireni”, napisao je Veselji na svom Fejsbuk nalogu.

On je ukazao da su procesi slobode, nezavisnosti i izgradnje Kosova postignuti samo zahvaljujući nepokolebljivoj podršci saveznika, dodavši da Kosovo samo uz njihovu pomoć može da se suoči sa izazovima.

“Nepotizam ne šteti samo našoj državi i prisiljava mlade da napuste zemlju, već ozbiljno potkopava vitalne odnose sa našim najbližim saveznicima”, napisao je Veselji.

Ocenio je da je to jasan dokaz da je borba protiv nepotizma i korupcije neophodna i poručio da je “započeo rat” protiv toga sa velikom odlučnošću, uz obećanje da će ići do kraja.

“Da bismo izgradili bolju budućnost Kosova, moramo se beskompromisno boriti protiv korupcije”, istakao je Veselji.

Ambasada SAD u Prištini saopštila je u petak da se povlači iz odbora Agencije, a isto je prethodno uradila i ambasada Velike Britanije.

Izvor: TV Most / FoNet

Comments

Pročitaj još