• Početna>
  • Vesti>

Hodžaj: U mom kabinetu su razrađene takse na robu iz Srbije

Enver Hodžaj iz DPK rekao je da su takse njegov predlog iz 2018. godine “zajedno sa merama reciprociteta protiv Srbije“.

Hodžaj je na ovako odgovorio Pal Lekaju iz Alijanse za budućnost Kosova koji je rekao da je insistiranje Ramuša Haradinaja zadržalo takse, a da se pitao DPK one bi bile zaboravljene.

„Kad je srpski ministar spoljnih poslova juče upozorio da će jedna država povući priznanje Kosova, meni je to bilo nezamislivo pre dve godine, i proveo sam dan u kontaktu sa partnerima i prijateljima iz različitih delova sveta kako bih saznao o kojoj zemlji je reč. Takođe sam smislio nacrt ideje kako možemo da na široko pogodimo Srbiju“ napisao je Hodžaj na Fejsbuk nalogu.

„Verujem da ćemo u novoj Vladi sa premijerom Kadrijem Veselijem imati nove mere protiv srpske kampanje. Nećemo birati sredstva da bi odbranili suverenitet Kosova”, dodao je Hodžaj.

Kako je rekao u njegovom kabinetu su tokom leta 2018. godine obrađena dva predloga, jedan o taksama i drugi o recipročnim merama protiv srpske države.

„Ponosan sam što je prošlog novembra jedan postao stvarnost, dok je reciprocitet postao diskurs i opozicionih stranaka“, dodao je i poručio da se mora „obezbediti suverenitet u svakom kutku Kosova i proširiti njegovo međunarodno priznanje“ ali i da se ne zaboravi da je „državni interes Kosova jednak interesu američkih i evropskih partnera“.

Izvor: B92 / Koha Ditore

Comments

Pročitaj još