• Početna>
  • Vesti>

Sredstva za izgradnju Dnevnog centra “Podrži me” izdvojiće i Opština Inđija

Opština Inđija uplatiće naredne nedelje najmanje 300.000 dinara za izgradnju i opremanje Dnevnog centra “Podrži me” u Kosovskoj Mitrovici. To je danas Odboru za pomoć Srbima na KiM saopštio predsednik Opštine Inđija Vladimir Gak.

“Toliko sigurno, možda bude i više. Cenimo i pratimo Vaš trud i rad Odbora i to je najmanje što možemo učiniti za naš narod na Kosovu i Metohiji.
Ovo je prva opština u Srbiji koja je konkretno odredila približan iznos i doniraćete humanitarna sredstva za izgradnju centra” rekao je Gak.

Odbor za pomoć Kosovu i Metohiji iz Republike Srpske vodi humanitarnu akciju od 1. decembra 2018. godine za izgradnju Dnevnog centra namenjenog velikom broju dece i mladih sa poteškoćama u razvoju na Kosovu i Metohiji. Molbu za pomoć uputili su nedavno i Opštini Inđija, koja se rado odazvala da pomogne.

“Hvala svima koji su pomogli i koji će pomoći izgradnju i opremanje Dnevnog centra “Podrži me”. Projekat je vredan 280.000 evra i namenjen je za 139 dece i mladih sa poteškoćama u razvoju koji su članovi Udruženja roditelja “Podrži me” iz Kosovske Mitrovice. Napominjemo da smo do sada sakupili više od 90.000 evra. Prostorni i administrativni uslovi su obezbeđeni, određen je izvođač i obezbeđen deo sredstava za početak gradnje” saopštava Odbor za pomoć Srbima na Kosovu i Metohiji.

Svi zajedno žele, kako kažu da pomognu i poklone toj deci drugi dom u kome će se lijepo osećati, a njihovim porodicama će to biti od velike pomoći. Pozivaju i ostale ljude dobre volje koji su u mogućnosti da im se pridruže.

Izvor: Radio Kosovska Mitrovica

Comments

Pročitaj još