• Početna>
  • Vesti>

Akcija “Sredimo i ulepšajmo za dan” za čist i uređen Zvečan

Zve?an Fortress

Akcija čišćenja i uređenja brda Zvečan i prilaza zvečanskoj tvrđavi pod nazivom ‘Sredimo i ulepšajmo za dan” biće organizovana u subotu 10. avgusta u 9h.

Akciju koja ima za cilj da okupi pre svega omladince ali i sve ljude dobre volje da daju svoj doprinos u uređenju i očuvanju lepote ovog dela Zvečana, organizuje Lazar Blagojević sa nekolicinom prijatelja.

“Reč je o inicijativi koju sam, samostalno pokrenuo uz saglasnot JKSP “Zvečan”, a koja ima za cilj angažovanje mladih ljudi na očuvanju i uređenju naše zvečanske tvrđave i prilaza.Naime, kao radnik Hortikullture i kao Zvečanac koji voli i ceni svoj grad, osetio sam potrebu da dam svoj doprinos, uređenju našeg Zvečana, a ujedno da pomognem firmi u kojoj sam zaposlen i kojoj je potrebna pomoć svih građana. Pozivam sve mlade ljude i građane dobre volje da se pridruže akciji, koja će biti organizovana, u subotu 10 avgusta u 9 sati. Mesto okupljanja kod groblja na Malom Zvečanu. Plan je da se radi na košenju, krčenju, čišćenju i opravci klupa. Sav potreban materijal sam obezbedio ja, tako da od vas očekujem da se odazovete ovoj volonterskoj akciji” navodi Blagojević u saopštenju dostavljenom našoj redakciji.
Alat i sav neophodan materijal su obezbeđeni.


“Najbitnija je motivacija i volja, jer rad ispunjava čoveka i ovo sam pokrenuo pre svega zbog mladih da se aktiviraju i da se maknu od loših navika.Pomozite i dajte Vaš doprinos ko koliko može, ali akcija ide do kraja, ako bude zahtevalo još rada, na kraju ću se potruditi da sam odradim, a vama ću biti svakako puno zahvalan koji ste došli, podržali i ispoštovali, i biće mi srce puno” ističe Blagojević.

Izvor: Radio Kosovska Mitrovica

Comments

Pročitaj još