Deca sa Kosova na kampu Dejana Stankovića

Na drugom po  redu fudbalskom kampu “Deki 5, koji se od ove godine organizuje na Zlatiboru i Kopaoniku u smeni od 4. avgusta učestvovaće 10 dečaka i jedna devojčica sa Kosova, uglavnom polaznici škola fudbala sa područja opštine Gračanica. Vođa puta i trener Strahinja Aritonović za RTK2 kaže da je i sam boravak na međunarodnom kampu Dejana Stankovića čast i privilegija ne samo za decu već i njega kao trenera.

“Sama činjenica da ćemo biti učesnici kampa koji okuplja tako veliki broj dece, ali i velikih fudbalskih legendi koji su promoteri kampa je za nas ogromna stvar. Prošle godine smo bili samo jedan dan na kampu, a sada smo tu našu saradnju proširili i boravićemo sedam dana, družiti se sa ostalim učesnicima, i zato jedno veliko hvala najpre Dejanu Stankoviću, ali i ljudima sa kojima on radi i koji su nam to omogućili”, kaže trener Strahinja Aritonović.

Osim redovnih treninga mailišani sa Kosova će u toku sedmodnevnog boravka na kampu imati i radionice na kojima će diskutovati o  zdravom načinu života, pravilnoj ishrani sportista, dok su večernjim satima planirane tematske večeri na različite teme.

“Svakako da su fudbalske teme na kampu primarna stvar, ali deca će moći da nauče i dosta drugih  stvari, i pre svega sportsku kulturu  i poštovanje protivnika. Svaki momenat je ispunjen i ubeđen sam da ćemo za tih sedam dana svi uživati”, napominje trener škole fudbala 28. juni iz Gračanice Strahinja Aritonović.

U trećoj smeni kampa koja će trajati od 4.do 11. boraviće sto polaznika uzrasta od 11 do 15 godina.

Izvor RTK2

Comments

Pročitaj još