SL: Falsifikovanje srpske istorije

Pokušaj falsifikovanja istorije i otimanja srpske kulturne baštine dobio je novu dimenziju na Kosovu i Metohiji.
Poslednje aktivnosti katoličkog sveštenstva na prostoru crkve Svetog Nikole u opštini Novo Brdo, kojim se otima kulturna baština srpskog naroda i Srpske pravoslavne crkve predstavlja direktno ugrožavanje verske tolerancije između katoličke i Srpske pravoslavne crkve, i izaziva uznemirenje srpskog naroda.

Srpska lista pruža punu podršku nastojanjima Srpske pravoslavne crkve da spreče ovo bezakonje i anticivilizacijsko ponašanje koje je protivno hrišćanskim vrednostima.

Neupitna je istorijska činjenica da je crkve Svetog Nikole pravoslavna svetinja građena kao deo srpske kulturne baštine, utkana u pravoslavni milje na Kosovu i Mehohiji i proglašena zaštićenim lokalitetom upravo na osnovu insistiranja Srpske pravoslavne crkve, stoga nas iznenađuje namera falsifikovanja i otimanja pod plaštom nekih verskih lidera, a podržano od strane političkih predstavnika Prištine.

Ovakvo delovanje Prištine u praksi pokazuje opravdanost straha srpskog naroda i naše crkve da tzv. Kosovo ni po koju cenu ne sme postati član UNESKO organizacije, jer bi se na taj način otimačina legalizovala, i zato pružamo punu podršku predsedniku Vučiću i Vladi Srbije u nastojanju da ovakva falsifikovanja spreče i spreče članstvo Kosova u UNESKO.

Izvor RKM saopstenje

Comments

Pročitaj još