Deca sa Kosova i Metohije posetila Palatu Srbija

U okviru sportsko-rekreativnog kampa “Sportsko srce Beograda” deca iz Donje Gušterice i Gore, naselja na Kosovu i Metohiji, posetila su danas Palatu Srbija u Beogradu, gde ih je u svom kabinetu ugostio zamenik direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju Željko Jović.

On je rekao da Kancelarija za KiM kontinuirano, u skladu svojim nadležnostima, radi na rešavanju brojnih problema u cilju pomoći srpskom stanovništvu na Kosovu i Metohiji.

“Velika mi je čast da su ovde sa nama naša deca iz Donje Gušterice i Gore. Apel Kancelarije za KiM je urodio plodom jer je sve više drugih institucija i organizacija koje se aktivno uključuju u pomoć najugrozenijim kategorijama na prostoru KiM, a to su pre svega naša deca”, rekao je Jović.

Naveo je da je ovo treća godina zaredom kako deca iz južne srpske pokrajine borave u Beogradu u okviru sportsko-rekreativnog kampa “Sportsko srce Beograda”, koji Savez za rekreaciju i fitnes Beograda organizuje u saradnji sa gradskim Sekretarijatom za sport i omladinu i Kancelarijom sa KiM.

“Deca su naša budućnost i velika obaveza. Sve što radimo je ništavno bez ove dece, njihovog obrazovanja i spremnosti da ostanu na prostoru KiM, a da bi tu ostali i opstali mi kao država moramo svakog dana da radimo sve više i bolje i da više mislimo o svim njihovim problemima kojih ima mnogo, i u oblasti politike, i ekonomije, a posebno u oblasti bezbednosti”, rekao je Jović.

On je deci u ime Vlade Srbije i Kancelarije za KiM požleo ugodan boravak u Beogradu.

Predstavnica Saveza za rekreaciju i fitnes Beograda i vođa grupe Vesna Mišić je rekla da u grupi ima 20 dece koja su, dodala je, tokom boravka u glavnom gradu već posetila Narodni muzej, Zološki vrt, Kalemegdan, Hram Svetog Save, zgradu Politike.

“Sutra nam je poslednja aktivnost poseta Muzeju fudbalskog kluba Crvena zvezda. Deca su tužna što se rastajemo jer im je ovde bilo baš lepo, oduševljeni su”, rekla je ona i dodala da su ih ljudi u Beogradu dočekali veoma srdačno.

Turistički vodič Bajram Redžepović je zahvalio Kancelariji za KiM koja, istakao je, mnogo pomaže našem narodu na KiM.

Dodao je da mu je veoma drago što su posetili Beograd gde su lepo dočekani.

Izvor: Tanjug

Comments