• Početna>
  • Vesti>

Marija Šerifović večeras na festivalu “Stari grad”u Novom Pazaru

Muzički šoping festival„Stari grad“, održava se danas i sutra u Novom Pazaru. Na velikoj pozornici na gradskom šetalištu nastupiće večeras u 21 sat Marija Šerifović, sa svojom gošćom, pobednicom takmičenja “Zvezde Granda” Džejlom Ramović, a potom, sutra uveče 28.jula i pop sastav, Tropiko bend.

Direktor festival Aladin Imamović gostujući u Jutarnjem programu Radio Kosovske Mitrovice rekao je da je Novi Pazar u ova dva dana otvorena tržnica tj. veliki šoping centar.

“ U tom smislu 90 odsto trgovaca, butika, hotela u Novom Pazaru daje popuste i do 70 posto na svoje proizvode i usluge” rekao je Imamović, naglašavajući da posetioce očekuje kvalitetno trošenje svog vremena, ali i novca, jer “svaki dinar uložen u Novom Pazaru bilo gde u Srbiji bi značio uloženih 10. Novopazaraski privrednici crpe maksimum kako bi pored kvalitetne ponude podigli nivo gostoprimstva za još stepenik više” istakao je direktor festivala.

On je pozvao sve građane Kosovske Mitrovice da posete Novi Pazar tokom vikenda, ističući da je studirao u Kosovskoj Mitrovici za koju kaže da je lep grad i da ima mnogo sličnosti sa Novim Pazarom, kada je gostoprimstvo u pitnaju i da je potrebno negovati prijateljstvo i dobre komšijske odnose.

“Marija je pokazala zašto je brend u svetu muzike, ne samo u Srbiji, već u široj regiji. Marija je svetsko ime. Njeno gostovanje predstavlja pečat ne samo za trajanje festivala i njegov renome, već i za grad domaćin, Novi Pazar” kaže Imamović i po prvi put u medijima najavljuje specijalnu gošću Marije Šerifović koja nastupa večeras, Džejlu Ramović, pobednicu “Zvezda Granda” u aktuelnoj sezoni.

Marija Šerifović, koja je 2008. godine dovela najveće muzičko takmičenje na svetu u Srbiju, raduje se dolasku u Novi Pazar.

„Nisam nikada imala koncert u Novom Pazaru. Radujem se tome. Pre nekih pet godina sam u Novom Pazaru poslednji put bila, ali sam samo prošla kroz taj grad. Ja mislim da će biti dobro. Čula sam da je tamo publika vatrena. Dobra emocija, moje pesme… mislim da je to sasvim dovoljno za najluđi provod“, kazala je popularna pevačica za RTV Novi Pazar.

Ona je istakla da je repertoar već spreman i da se ništa ne prepušta slučaju.

„Ja sam festivalsko dete i sve što sadrži u sebi reč festival mene veoma raduje. Sve je manje događaja koji održavaju bilo koju vrstu tradicije. Zato mi je drago da taj festival opstaje“, rekla je Marija ističući da je za poštovanje to što Novi Pazar „čuva“ svoj festival i što on godinama okuplja najbolje muzičare.

Sutra veče festival zatvara “Tropiko bend”

Druge festivalske večeri, sutra 28. jula nastupiće Tropiko bend. “Potrebna nam je dobra zabava i dobra žurka na zatvaranju festivala, a jedan od najpopularnijih bendova sa ovih prostora Tropiko bend je sinonim za to” kaže Imamović.

“ Dođite nam, naše drage komšije, budite naši gosti, provedite se lepo u Novom Pazaru, napravimo mostove nekih novih prijateljstava, ali učvrstimo i ona stara i dobro se zabavite i dobro šopingujte kod nas. Ja srdačno pozivam sve Mitrovčane da nas posete i budu naši gosti i lepo se provedu u jednoj dinamičnoj, novopazarskoj, festivalskoj atmosferi”.

Radio Kosovska Mitrovica je jedan od medijskih sponzora festivala “Stari grad” u Novom Pazaru.

Izvor: Radio Kosovska Mitrovica

Comments

Pročitaj još