• Početna>
  • Vesti>

Haradinaj se vratio u Prištinu, danas zaseda Vlada Kosova

Premijer Kosova u ostavci Ramuš Haradinaj vratio se u četvrtak uveče iz Haga na Kosovo i najavio da će u petak da se vrati svojim obavezama i radu.

Istakao je da je nakon ostavke izvršio zakonsku obavezu ispred Specijalizovanog tužilaštva koje se u sredu odazvao na razgovor, ali je odlučio da se  brani ćutanjem.

“Moja odluka o ostavci i moja poslednja delovanja su poruka da nas nikakve zloupotrebe prema Kosovu neće uzdrmati od našeg suverenog prava”, napisao je Haradinaj na Fejsbuku.

“Granice Kosova ne sme niko da dira. Kosovu se ne može dogoditi ‘Dodik Republika’. Tržište za priznanje, a taksa do priznanja. Bezuslovni dijalog, i to odmah”, istakao je.

Haradinaj navodi i da će kao Vlada u ostavci obavljati svoje dužnosti “jer se ne sme dozvoliti vakum”. One koji drugačije misle pozvao je da se obrate Ustavnom sudu i najavio je da će odluke tog suda poštovati.

Haradinaj je sazvao za danas (26. 07.) redovnu sednicu vlade sa nekoliko tačaka dnevnog reda.

Njegov savetnik Haki Šatri, potvrdio je za Radio Slobodna Evropa (RSE) da će se danas diskutovati o pitanjima koja su u skladu sa Vladom u ostavci, bez kršenja zakona ili Ustava.

Izvo: RSE

Foto: Facebook/Ramuš Haradinaj

Comments

Pročitaj još