• Početna>
  • Vesti>

Nagrada “Grigorije Božović” uručena književniku Dragomiru Kostiću

Ovogodišnji laureat nagrade „Grigorije Božović“ je dr Dragomir  Kostić, profesor Filozofskog fakulteta Prištinskog univerziteta. Njegovu knjigu eseja „Devojka iz Vitine“ Književno društvo Kosova i Metohije proglasilo je najboljom u 2018.godini.

Lik delo i zaveštanje čuvenog književnika Ibarskog Kolašina Grigorija Božovića i danas živi kao neugašeni plamen i neiscrpna inspiracija književnim stvaraocima i ljubiteljima pisane reči. A biti dobitnik nagrade “Grigorije Božović“ velika je čast.

“Nagrada takvog imena,”Grigorije Božović“, je više nego nagrada. Misija stvaralaštva na Kosovu i Metohiji ima poseban, izuzetan značaj”, rekao je književnik Dragomir Kostić.

Nagradu “Velika Gramata”, za razvoj kulture i književnog stvaralaštva na Kosovu i Metohiji dobili su beogradski književnici akademik Adam Puslović i Branislav Veljković.

“Gramata je potvrda nečega, hvala vam braćo Srbi ja sam najsrećniji čovek na svetu ovoga časa”, rekao je akademik Puslović.

“Velike Gramate” u ime bratske ljubavi i odanosti Književno društvo Kosova i Metohije dodelilo je manastirima Duboki Potok i Devine Vode.

“Neka svim pesnicima i književnicima Gospod ukrepi na polju vašeg delanja, neka vam prosveti um da čovek pre svega Boga slavi, kao što su ga slavili svi sveti”, poručio je arhimandrit Romilo iguman manastira Duboki Potok.

Ovu manifestaciju, koja je simbolično održana u porti manastira Devine Vode, koji danas proslavlja hramovnu slavu ikonu Bogorodice Trojeručice, pojanjem je oplemenio Crkveni hor “Nušić”.

Izvor: TV Most

Comments

Pročitaj još