• Početna>
  • Vesti>

Ministarstvo za zajednice i povratak: Kuće napravljene od kada je Jevtić stupio na dužnost pune i nisu napuštene

Sve kuće koje smo pravili za povratnike od kada je ministar Dalibor Jevtić stupio na dužnost su pune i nisu napuštene. Mi se ponosimo time, rekao je u izjavi za program Radio Kosovske Mitrovice savetnik za medije ministra za zajednice i povratak u ostavci Uroš Staletović.

Staletović kaže da Ministarstvo intenzivno radi na održivom povratku, ali da on zavisi od svih institucija sistema, i volje društva.

“Održivi povratak zavisi i od bezbednosnih, ekonomskih i mnogih drugih faktora” rekao je Staletović.

Radio Kosovo 2, program na srpskom jeziku istraživao je koliko se povratnika vratilo u za njih izgrađene kuće, navodeći da
su mnoge kuće su prazne, a povratnička sela pusta. Navode da povratak Srba na Kosovo traje 20 godina i da je uloženo puno novca u izgradnju i obnovu kuća raseljenim Srbima, ali da to očigledno nije dovoljno za održiv povratak.

Dalibor Jevtić funkciju ministra za zajednice i povratak obavljao je u periodu od marta 2013. do decembra 2014.godine, zatim od aprila 2015. do septembra 2017. , dok je u aktuelnom mandatu zamenika predsednika vlade, i resornog ministra je od septembra 2017. godine.

Izvor: Radio Kosovska Mitrovica

Foto: Gracanica Online

Comments

Pročitaj još