• Početna>
  • Vesti>

“Todorović odbijao naredbe policije, slučaj prosleđen sudu”

Vojislav Todorović je uhapšen zato što je odbio da se povinuje policijskim naredbama, saopštila je Kosovska policija za portal “KoSSev”.

On je na prelazu Bela Zemlja odbio naredbu da se vrati, pošto je izlazak sa Kosova bio onemogućen njegovoj supruzi koja, kako navode, nije imala validna dokumenta.

Iz Kosovske policije navode da je juče oko podneva na prelazu Bela Zemlja zaustavljen V. T. koji je putovao sa svojom suprugom O. T. a tokom kontrole dokumentacije utvrđeno je da je njegovoj ženi isteklo važenje dokumenata, zbog čega joj je uskraćen izlazak sa Kosova.

Dodaju da se Todorović suprotstavio naredbi policajca da se vrate i uputio mu uvredljive reči.

Kosovska policija je nakon toga obavestila tužilaštvo koje je, kako su saopštili, “nakon saslušanja osumnjičenog i priznavanja krivice ili pokajanja od strane osumnjičenog za nedolično ponašanje prema policijskim službenicima, odlučilo da pokrene postupak zbog neizvršenja policijskih naredbi”.

Todorović je pušten na slobodu, a predmet je prosleđen dalje nadležnom sudu.

Iz Kosovske policije za “KoSSev” nisu komentarisali navode Kancelarije za KiM da je Todorović prebijen, a njegova žena maltretirana.

Direktor vladine Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić juče je naveo da je Todorović prebijen i uhapšen i da je u pitanju “novi eklatantan primer permanentnog pritiska na Srbe i šovinističkog odnosa kosovskih institucija prema srpskom narodu”.

Izvor: Kossev


Comments

Pročitaj još