Tači: Borba OVK zauvek čista i pravedna; Veselji: Udarac za moje drugove, OVK i našu borbu

Kosovski predsednik Hašim Tači je rekao da je borba Oslobodilačke vojske Kosova bila i da će zauvek ostati čista i pravedna.

On je na Fejsbuku napisao da su Jakup Krasnići i mnogi drugi članovi glavnog štaba koji su pozvani od strane Specijalnog suda štitili narod tako što su se borili protiv neprijatelja do oslobođenja zemlje.

“Borba Oslobodilačke vojske Kosova je bila i zauvek će ostati čista i pravedna. Nijedan sud, ni domaći ni međunarodni, ne može je zaseniti. Sa Jakupom Krasnićijem, sa drugim članovima glavnog štaba, komandantima zona i vojnicima koji su pozvani od strane Specijalnog suda, štitili smo narod i borili se protiv neprijatelja sve do oslobođenja naše zemlje. Kao predsednik zemlje, kao saborac, veoma cenim spremnost svih da sarađuju sa pravosuđem. Sarađujući sa pravosuđem, pomažemo da preovlada istina o našoj oslobodilačkoj borbi. Siguran sam, da ćemo kao i u prošlosti, ponovo izaći kao pobednici. Čistota naše borbe biće dokazana pred svakim sudom”, napisao je Tači na Fejsbuku.

Veselji: Ovo je udarac za moje drugove, OVK i našu borbu

Predsednik kosovske skupštine, lider PDK Kadri Veselji reagovao je nakon novih poziva od strane Specijalnog suda za bivšeg portparola OVK Jakupa Krasnićija i bivšeg člana Vrhovnog štaba Sokolja Bašotu.

„Ovo je udarac za moje drugove, OVK i našu borbu, ali siguran sam da ćemo i ovaj izazov zajedno prevazići sa hrabrošću i ojačati od njega“, napisao je on između ostalog Veselji na svojoj Fejsbuk stranici.

„Sa žaljenjem sam primio danas vest o pozivu specijalnog suda za bivšeg glasnogovornika Oslobodilačke vojske Kosova, Jakupa Krasnićija i to odmah nakon poziva i bivšem načelniku štaba OVK, Bisljimu Zirapiju kao i bivšem komandantu Operativne zone Dukađini, Ramušu Haradinaju, te bivšem pripadniku OVK Sokolju Bašoti. Ovo je udarac za moje drugove, OVK i našu borbu, ali siguran sam da ćemo sa hrabrošću zajedno i ovaj izazov pobediti i izaći jači nego ranije. Uveren sam da će se oni opet vratiti nevini i ponosni jer je pravo bilo i ostaje na našoj strani, a mi smo bili na pravoj strani istorije”, napisao je Veselji.

Izvor: Radio Kontakt plus

Comments