• Početna>
  • Vesti>

Srpska lista: Spremni smo na još jaču borbu za opstanak i ostanak na KiM

Foto: Srpska lista

“Srpska lista i srpski narod na Kosovu i Metohiji apsolutno su svesni pretnji i svih pojačanih pritisaka na Srbe koji će, od strane političkih prvaka kosmetskih Albanaca i njihovih sponzora, uslediti nakon ostavke Ramuša Haradinaja. Spremni smo na još jaču borbu za opstanak i ostanak na svojim vekovnim ognjištima” navodi su u saopštenju Srpske liste.

Iz Srpske liste ističu da najnoviji potezi Prištine imaju za cilj homogenizaciju albanskih političkih partija.

“Jasno je da najnoviji politički potezi Prištine imaju za cilj homogenizaciju albanskih političkih partija, što po pravilu znači još veći pritisak na Srbe na Kosovu i Metohiju i njihove legitimne predstavnike, u cilju urušavanja jedinstva i iseljavanja našeg naroda” ističe se u saopštenju.

“Predstojeće takmičenje u našoj južnoj Pokrajini, zarad sticanja jeftinih političkih poena, biće borba između političkih predstavnika kosmetskih Albanaca ko će pokazati veću mržnju prema Srbima na KiM i Srbiji, i na to želimo bez skrivanja i na vreme da upozorimo”.

Srpska lista navodi da političkim manipulacijama, Priština neće uspeti da otera srpski narod.

“Poručujemo svima onima u Prištini i međunarodnoj zajednici koji ovo režiraju da smo razumeli sve njihove perfidne političke manipulacije i igre kojima se služe i da neće uspeti da nas slome, pobede i oteraju, jer smo svesni i jedinstva i podrške našeg naroda, države Srbije i predsednika Vučića” navodi se u saopštenju.

Zbog svega navedenog, očekujemo još veću i jaču podršku naše države opstanku srpskog naroda na Kosovu i Metohiji u zaštiti mira i bezbednosti, a Srbe u Pokrajini pozivamo na uzdržanost, sabornost i jedinstvo.

“Srpska lista će, bez sumnje, nastaviti da, uz neraskidivu i neprekidnu saradnju sa predsednikom i državom Srbijom štiti interese srpskog naroda, a pre svega pravo na mir, opstanak i ostanak na svojim vekovnim ognjištima. Današnje reči našeg predsednika Aleksandra Vučića nama na KiM daju veru, snagu i uverenje da ćemo svi zajedno obezbediti bezbednost i prosperitet Srba na KiM” zaključuje se u saopštenju Srpske liste.

Izvor: Radio Kosovska Mitrovica saopštenje

Comments

Pročitaj još