Slučaj Ivanović: Zahtev za zaštitu zakonitosti Vrhovnom sudu

Branilac Nedeljka Spasojevića, advokat  Negovan Šaranović, podneo je Vrhovnom sudu Kosova zahtev za zaštitu zakonitosti protiv rešenja kojim je njegovom branjeniku i Marku Rošiću krajem juna produžen pritvor za još dva meseca.

Spasojevića i Rošića kosovsko tužilaštvo sumnjiči za učešće u ubistvu lidera Građanske inicijative SDP Olivera Ivanovića 16. januara 2018. godine, a pored njih i još četvoricu Srba. Advokat Šaranović rekao je “Tanjugu” da je zahtev za zaštitu zakonitosti podneo jer je sud krajem juna doneo rešenje o produženju pritvora njegovom branjeniku i Rošiću bez predloga tužioca za produženje pritvora, na koji je i on kao branilac trebalo da se izjasni.

On smatra da je na taj način prekršen procesni zakon, i očekuje odluku Vrhovnog suda Kosova. Spasojević i Rošić su u pritvoru već osam meseci, od novembra prošle godine, bez podignute optužnice. Dragiša Marković, koji je pripadnik KPS, brani se sa slobode od 22. februara kada mu je ukinut pritvor.

Pod istragom je i Milan Radoičić, čije je hapšenje bilo pokušano u istoj akciji krajem novembra. Radojičić je u međuvremenu ispitan u Beogradu, a nedavno je za njim navodno raspisana međunarodna poternica. 

Izvor: TV Most / Tanjug

Comments