Marko Đurić: Na Jarinju uhapšen Goran Stanišić; još jedan u nizu primera zastrašivanja Srba

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić u saopštenju dostavljenom medijima u subotu uveče kaže da je u popodnevnim satima na prelazu Jarinje uhapšen Goran Stanišić, pod optužbom za navodne ratne zločine .

Prema raspoloživim informacijama, Stanišić, koji je uhapšen pred svojom suprugom i sestrom, odvezen je za Prištinu, navodi se u saopštenju.

“Goran Stanišić je raseljeno lice sa KiM i od 1999. godine živi u selu Međulužje kod Mladenovca, u kom živi i Bogdan Mitrović – simbol hapšenja na osnovu tajnih optužnica Prištine i lažnih svedočenja kosmetskih Albanaca.Stanišić je često dolazio na Kosovo i Metohiju, poslednji put pre mesec dana, i do danas nikakvih problema nije imao prilikom prelaska administrativnih prelaza” stoji u saopštenju Marka Đurića.

“Samo nekoliko sati pošto je predsednik Srbije najavio, počeo je predvidiv i očekivan pritisak i hajka na Srbe na KiM. Očigledna je namera Prištine da se, zbog poziva vođama terorističke OVK za Hag, napravi svojevrsna kontrateža, zarad smirivanja sopstvene javnosti, ali i kako bi pred međunarodnim institucijama i medijima ponovo pokušali da stvaraju lažnu sliku o Srbima kao zločincima” navodo direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju.

“Hapšenje Stanišića je još jedan u nizu primera zastrašivanja Srba u cilju dovršetka etničkog čišćenja južne srpske pokrajine, naročito severa Kosova i Metohije. Svi oni kojima je to cilj moraju da znaju da ni ovaj, kao ni brojni slični raniji pokušaji, neće slomiti čvrstu volju srpskog naroda da ostanu i opstanu na svojim ognjištima, uz snažnu podršku svoje države Srbije.

Najoštrije osuđujemo hapšenje Gorana Stanišića i aktiviranje nekakvih tajnih spiskova i lažnih optužnica privremenih prištinskih institucija, i zahtevamo njegovo hitno puštanje na slobodu” navodi Đurić.

Kancelarija za KiM i Republika Srbija obezbedili su svu pravnu pomoć porodici Stanišić.

Izvor: RKM, saopštenje

Comments