• Početna>
  • Vesti>

D.o.o. “RAD 028” donirao 5.000 evra za izgradnju Dnevnog centra “Podrži me”

D.o.o. “RAD 028” iz Zvečana donirao je 5000 evra za izgradnju Dnevnog centra “Podrži me” u Kosovskoj Mitrovici.

Humanitarnu akciju vodi Odbor za pomoć Kosovu i Metohiji iz Republike Srpske. Uz donacije gradova i opština, preduzeća i humanih ljudi iz Republike Srpske ovo je uz Telekom Srbije d.o.o Kosovska Mitrovica drugo preduzeće sa Kosova i Metohije koje je podržalo izgradnju prvog dnevnog centra namenjenog za 139 dece i mladih sa poteškoćama u razvoju iz Udruženja roditelja “Podrži me” Kosovska Mitrovica.

“Hvala vlasnicima D.O.O RAD 028  u ime Odbora i udruženja roditelja Podrži me na ovako divnom humanom gestu. Hvala što ste stali iza naše humane ideje da ovoj deci i mladima sa posebnim potrebama poklonimo ovaj centar – njihovu drugu kuću” rekao je predsednik Odbora za pomoć Kosovu i Metohiji Republike Srpske Milorad Arlov.

“Položili smo kamen temeljac 26.juna na drugi rođendan ovog divnog udruženja koje ima izuzetne rezultate i bori se svim silama za svoje članove, za njihovo mesto u društvu i pod suncem” dodao je on.

“Za projekat  od 631 m2 vredan 280 000 evra do sad sa ovom donacijom sakupili smo 90 000 evra ili skoro trećinu. Od tih sredstava smo obezbedili zemljište za gradnju i izradu projekta. Čekamo građevinsku dozvolu, nadamo se da čemo je brzo dobiti za ovaj humani projekat. Da će svi imati sluha i morala da ovoj projekat što prije vaskrsne. Hvala svim ljudima koji su stali iza nas, naše ideje jer želimo ovo pokloniti Kosovskoj Mitrovici, severu i celom Kosovu i Metohiji. Sada već možemo biti sigurni da ćemo ga do kraja godine bar pod krov staviti” zaključio je Arlov.

Izvor: Radio Kosovska Mitrovica saopštenje

Comments

Pročitaj još