Šansa za opstanak za porodicu Dimić iz Straže

Devetočlana porodica Dimić koja živi u selu Straža, nadomak Gnjilana i humanitarna organizacija Kosovsko Pomoravlje uputili su apel za materijalnu pomoć ovoj porodici.

Dalibor i Zorica Dimić i njihova deca Tamara (14), Biljana (13), Bogdan (11), Bojan (10), Dimitrije (8), Emina (5) i najmlađi jednogodšinji Ilija su povratnička porodica koja se bori da obezbedi normalan život. Ovih dana raduju se novom članu porodice koji će ozariti njihov dom.

Porodica Dimić, dobila je ove godine kuću, koja je izgrađena sredstvima Kancelarije za KiM, što je za ovu porodicu početak novog života. Međutim, kako navode, deca rastu, a samim tim i potrebe, nemaština je svuda oko njih, te jedva da uspevaju da se izbore sa problemima.

U kući ove povratničke porodice, nema veš-mašine, a majka Zorica, koja je trenutno u drugom stanju, svakog dana pere veš na ruke. Njoj bi veš-mašina olakšala svakodnevne obaveze i imala bi više vremena da se posveti svojoj deci, navode iz HO Kosovsko Pomoravlje.

Misija ove organizacije je da pomognu porodici Dimić da opstanu na Kosovu i Metohiji.

Dimići imaju plan kako da ostanu na Kosovu, ali iziskuju dodatnu pomoć dobronamernih ljudi.

Dalibor, glava ove porodice, je u razgovoru sa predstavnicima HO Kosovsko Pomoravlje istakao da bi mu nekoliko ovaca pomoglo da prehrani svoju porodicu. Zbog geografskog položaja sela i dobrih uslova, ova porodica želi da se bavi stočarstvom.

Zato iz ove organizacije nastoje da im pomognu da pokrenu njihovu ekonomiju kako bi porodica mogla da živi od svog rada. Kako navode, malo stado od oko deset ovaca bilo bi dovoljno za pokretanje „ekonomije“.

Iz organizacije „Kosovsko Pomoravlje“ pozivaju sve ljude da pomognu porodici Dimić iz Straže.

Svaka pomoć je dobrodošla, a oni će svojim opstankom i ostankom ulepšati Pomoravlje, poručuju iz ove organizacije.

Žiro račune na kojima se može uplatiti novac za ovu porodicu možete pronaći ovde.

Izvor: Kossev


Comments

Pročitaj još