Deca Han Pijeska i Kosova i Metohije zajedno na letovanju

Projekat Odbora za pomoć Kosovu i Metohiji i Republike Srpske “Spojimo decu Kosova i Metohije i Republike Srpske” svakim danom sve više pokazuje koliko je vredan, kvalitetan i uspešan, koliko povezuje Srbe i srpsku decu sa Kosova i Metohije i Republike Srpske.

Deca iz Han Pijeska koja su ugostila decu sa Kosova i Metohije otputovaće na zajedničko besplatno letovanje u Grčku od 12. do 25. avgusta. Letovanje su obezbedili donator iz Grčke i Kancelarija za Kosovo i Metohiju u Vladi Srbije, rekao je predsednik Odbora za pomoć Srbima Kosmeta Milorad Arlov.

On je naveo da će na odmor u blizini Atine otići 20 do 25 dece.

“Na nama je da zahvalimo donatoru iz Grčke i Kancelariji za Kosovo i Metohiju što cene ovaj projekat, te još više produbljuju prijateljstvo svih pravoslavnih naroda”, naveo je Arlov.

On je naveo da će ovo postati tradicija i deo velikog projekta da svake godine deca iz jednog od gradova i opština Srpske koja su prihvatila decu sa Kosmeta budu nagrađena ovakvim humanim gestom donatora iz Grčke i Kancelarije za Kosovo i Metohiju u Vladi Srbije.

Arlov je još jednom pozvao sve institucije, lokalne zajednice, kabinet predsednika Republike Srpske, Vladu Srpske, preduzeća i humane ljude da podrže projekat izgradnje Dnevnog centra “Podrži me” u Kosovskoj Mitrovici za više od 130 dece i mladih ometenih u razvoju iz Udrušenja roditelja “Podrži me”.

Donacije je moguće uplatiti na Eѕiro račun Odbora za pomoć Srbima Kosmeta 5551000034196445.

Izvor: TV Most

Comments