• Početna>
  • Vesti>

Haradinaj: Sve veća uloga Pariza u postizanju sporazuma

Uloga Francuske u postizanju sporazuma između Beograda i Prištine sve je veća, izjavio je premijer privremenih prištinskih institucija Ramuš Haradinaj.

On je, na prijemu u francuskoj ambasadi povodom Dana pada Bastilje, pozvao francuskog predsednika Emanuela Makrona da se još više angažuje na rešavanju tog pitanja.

“Koristim ovu priliku da zahvalim na tome i pozovem francuskog predsednika da se još vise angažuje na rešavanju ovog pitanja. Ono što je sada potrebno jeste pronalaženje okvira za uzajamno priznanje postojećih granica između Kosova i Srbije, koje je ključno za dalji dijalog”, kazao je Haradinaj, preneo je RTK2.

Francuska ambasada u Prištini organizovala je sinoć svečani prijem povodom 14. jula, Nacionalnog praznika Francuske, a prijemu su, pored brojnih zvanica, prisustvovali i predsednik i premijer privremenih institucija u Prištini, Hašim Tači i Haradinaj.

Francuski ambasador Didije Šaber je u obraćanju prisutnima naglasio da dijalog između Beograda i Prištine mora biti nastavljen.

Šaber je, pored ostalog, rekao i da “Kosovo zaslužuje da se nađe u Međunarodnoj zajednici”.

Tači je u svom obraćanju naglasio da će Kosovo nastaviti da bude uporno u svojim težnjama da se što pre pridruži NATO i EU.

Izvor Tanjug/B92

Comments

Pročitaj još