• Početna>
  • Vesti>

Drecun: U Skoplju maskirani obaveštajci, žele da naškode Srbiji

Predsednik SO za KiM Milovan Drecun kaže da je obaveštajni tim u predstavništvu proizvođača automobila i treba da blokira kompromis Beograda i Prištine.

Predsednik Skupštinskog odbora za KiM Milovan Drecun je to rekao za “Kurir”, navodeći da je snažan obaveštajni tim formiram pre dva meseca i da je maskiran u predstavništvu jednog velikog zapadnog proizvođača automobila u Skoplju, čije je tajno delovanje usmereno da blokira postizanje kompromisnog rešenja Beograda i Prištine.

Prema njegovim rečima, tim čine obaveštajci iz Bugarske, Albanije, Severne Makedonije i Nemačke.

Drecun je istakao da se u pojedinim susednim državama vodi jaka kampanja protiv postizanja bilo kakvog kompromisnog rešenja između Beograda i Prištine i dodao da Severna Makedonija postaje centar za snažno obaveštajno delovanje protiv inetresa države Srbije.

“Svako postizanje kompromisnog rešenja je temeljni stub stabilizacije ovog regiona, a nepostizanje kompromisa između Beograda i Prištine je priprema za nove sukobe u regionu i za stvaranje “velike Albanije” “, rekao je Drecun.

On je istakao da bi makedonska vlast morala da odgovori koja je svrha formiranja obaveštajnog tima, čiji je cilj da u potpunosti naškodi Srbiji.

“Šta oni mogu da rade sem da prikupljaju informacije i šire dezinformacije. Tim nije formiran da štiti naše interese, već da radi suprotno njima. To nije nimalo bezazleno, mogu da izvedu neku medijsku ili političku diverziju, čak i da izazovu sukobe”, upozorio je Drecun.

Izvor B92

Comments

Pročitaj još