• Početna>
  • Vesti>

Banka Poštanska štedionica podržava privrednike sa severa KiM

Na poziv privrednika sa severa Kosova i Metohije u “Rajskoj banji” u Banjskoj održan je sastanak Udruženja privrednika sa Kosova i Metohije sa rukovodstvom Banke Poštanska štedionica.

Na obeležavanju Dana Opštine Zvečan u Banjskoj, direktor Banke Poštanska štedionica Bojan Kekić je kazao da banka na Kosovu i Metohiji posluje od 1. aprila 2018. godine, od kada je preuzela “Jugbanku” i “Jugobanku” u Kosovskoj Mitrovici.

Kekić je kazao da je Banka Poštanska štedionica kao državna banka, dala punu podršku privrednicima sa Kosova i Metohije.

“Ono što je za nas najbitnije je da smo za ovih godinu i nešto dana ostvarili izuzetno dobre rezultate koje smo prezentovali kod fizičkih lica i kod privrednika. Ovaj poziv je usledio nakon situacije u kojoj su se oni našli. Mi smo kao državna banka dali punu podršku. Izvršili smo prezentaciju naših trenutnih proizvoda koje imamo i banka će raditi sa povoljnijim uslovima sa privrednicima sa Kosova i Metohije” rekao je Kekić.

Dodao je da su privrednici zadovoljni ponudom.

“Suštinska stvar je da su ljudi zadovoljni, da se to vidi po njima jer su to iskusni privrednici koji su uspeli da opstanu na Kosovu i Metohiji dugi niz godina i samim tim je naša obaveza veća. Ono što bih naglasio je da podsticajna sredstva, razni programi i sve što radi Vlada Republike Srbije kao i sam predsednik Aleksandar Vučić, ići će preko Banke Poštanska štedionica” istakao je Kekić.

Predsednik Udruženja privrednika sa Kosova i Metohije Radoš Petrović je tom prilikom kazao da je rukovodstvo banke danas došlo kako bi poslušali zahteve privrednika i ukazali im pomoć te da odgovore očekuju brzo.

“Na naš poziv, rukovodstvo poštanske je došlo da posluša naše zahteve i da nam ponudi lakše uslove za rad u ovoj našoj situaciji. To je trenutno jedina banka koja može da nam izađe u susret. Poslušali su naše zahteve i brzo ćemo dobiti odgovore. Prikazali su nam ponudu koju ćemo naknadno sagledati i o kojoj ćemo se dogovarati sa njima. Uputili smo zahteve za kreditiranje, povoljnije uslove za rad i plasiranje novčanih sredstava ovde na severu Kosova i Metohije” kazao je Petrović.

Izvor: Radio Kosovska Mitrovica

Foto: TV Most

Comments

Pročitaj još