• Početna>
  • Vesti>

Srpska lista najoštrije osuđuje hapšenje direktora srpskih obrazovnih institucija

Foto: Srpska lista

Srpska lista najoštrije je osudila hapšenje direktora srpskih obrazovnih institucija, koji su kako se navodi u saopštenju, “život posvetili odgajanju i obrazovanju mladih, i ne zaslužuju ponižavajuć tretman kakvom su izloženi”.

U saopštenju se dodaje da je “hapšenjem Trajana Trajkovića i Dalibora Dajića, Priština u pitanje dovela pravo na obrazovanje srpskog naroda.

“Hapšenjem Trajana Trajkovića i Dalibor Dajića Priština je u pitanje dovela pravo srpskog naroda na obrazovanje, čime je u svet još jednom uputila pravu sliku o prirodi ovdašnjeg društvenog i političkog sistema” stoji u saopštenju.

Srpska lista je pozvala međunarodne institucije da hitno reaguju.

“Srpska lista zahteva da međunarodne organizacije najhitnije reaguju i stanu u zaštitu naših sugrađana, jer ovakav tretman prema uglednim predstavnicima našeg naroda stvara opštu atmosferu nespokoja i nikako ne doprinosi međunacionalnom pomirenju” stoji u saopštenju.

“Ne sme se dozvoliti da napadi na Srbe postanu dozvoljen način za sticanje političkih poena u Prištini, i stoga međunarodni predstavnici treba da konačno zauzmu čvrst i principijalan stava prema ovakvim nedopustivim incidentima” zaključuje se u saopštenju Srpske liste.

Izvor: Radio Kosovska Mitrovica saopštenje

Comments

Pročitaj još