Doboj donirao 5000 KM za dnevni centar “Podrži me”

Grad Doboj donirao 5 000 KM za izgradnju Dnevnog centra “Podrži me” u Kosovskoj Mitrovici za 137 djece i mladih sa poteškoćama u razvoju na Kosovu i Metohiji iz Udruženja roditelja”Podrži me” iz Kosovske Mitrovice, potvrđeno je iz Odbora za pomoć srpskom narodu na KiM iz Banjaluke.


Humanitarnu akciju koju vodi i realizuje Odbor za pomoć Kosovu i Metohiji preko Saveza opština i gradova, institucija, preduzeća i humanih ljudi Republike Srpske do sada je sakupio oko 80 000 evra za projekat od 631 m2 koji je ukupne vrednosti oko 280 000 evra.


“Grad Doboj je osamnaesta lokalna zajednica iz Republike Srpske koja je donirala sredstva. Akciju smo produžili do kraja godine i vijerujemo da će sve lokalne zajednice dati svoj humani doprinos za ovako važan projekat, prvi dnevni centar na Kosmetu i pomoć našem narodu, djeci i mladima sa poteškoćama u razvoju na Kosovu i Metohiji. Očekujemo znatnu pomoć od vlade Republike Srpske i javno obećanje premijera Radovana Viškovića na prijemu djece sa KiM 21.juna ove godine. Pomoć je obećala i vijerujemo u to, Kancelarija za Kosovo i Metohiju vlade Srbije. Biće to velika pomoć djeci i mladima, njihovim porodicama i ovoj najugroženijoj kategoriji stanovništva na Kosovu i Metohiji. Vjerujemo u humanost Republike Srpske. Kada ga izgradimo, biće kao da smo manastir sagradili” kaže predsednik Odbora Milorad Arlov.

Izvor: Radio Kosovska Mitrovica

Comments

Pročitaj još