• Početna>
  • Vesti>

EXIT festival: Foto-montaža sa društvenih mreža nema nikakve veze sa našom kampanjom, nikada nismo i nećemo širiti bilo kakvu mržnju

Organizacija najvećeg muzičkog festivala u ovom delu Evrope EXIT, uputila je danas medijima saopštenje u kom demantuje navode pojedinih kosovskih medija da su u okviru kampanje protiv narkotika, na bilo koji način uvredili albanski narod, koristeći fotografiju čoveka sa tradicionalnom albanskom kapom.

U saopštenju, koje u nastavku teksta prenosimo u celosti, jasno se naglašava da je u pitanju foto- montaža i da organizacija Festivala nema nikakve veze sa tim.

“Televizija Klan Kosova u svom informativnom programu je prenela apsolutno neistinitu informaciju da je EXIT festival objavio bilborde sa fotografijom Albanca na sebi.

EXIT ovih dana je lansirao kampanju koja promovise čist život bez narkotika na kojoj se nalaze fotografije intimnih delova tela koji nemaju nikakve veze sa albanskim narodom. Ono što je televizija Klan Kosova pokazala svojim gledaocima je fotomontaža sa društvenih mreža kakvih ovih dana kruže na stotine. Fotomontaža koju je Klan Kosova objavila sadrži fotografiju iz filma “Parada” na kojoj je makedonski glumac Toni Mihajlovski i nema nikakve veze sa stvarnom kampanjom Exita.

EXIT je od svog nastajanja do danas promovisao isključivo dobre odnose među narodima u regionu, i takvu praksu namerava da nastavi i dalje. Svaki govor mržnje ili bilo šta što može da uvredi bilo koji narod na svetu, nije i ne može da bude deo EXIT kampanje. EXIT je bio prvi događaj nakon sukoba iz devedesetih koji je na jednom mestu masovno okupio mlade iz svih naroda regiona i na to je izuzetno ponosan.

Ponavljamo, u pitanju je jedna neukusna fotomontaža, a kako izgleda stvarna kampanja  koju EXIT promoviše svi mogu da vide na našim zvaničnim društvenim mrežama kao i na sajtu StayClean.rs.”

Izvor: Radio Kosovska Mitrovica

Comments

Pročitaj još