• Početna>
  • Vesti>

Akcija Eparhije Raško-prizrenske: Otvara se humanitarni punkt i u Leposaviću

Eparhija Raško – prizrenska nastavlja sa deljenjem pomoći. Posle Banjske i Kosovske Mitrovice, danas se otvara humanitarni punkt i u Leposaviću.

Pomoć za 192 porodice, u vidu hrane i higijenskih sredstava, preko hrama Sv. Dimitrija u Kosovskoj Mitrovici i manastira Banjska, podeljena je u toku prva dva dana akcije – 3. i 4. jula.

Reč je uglavnom o starim i bolesnim ljudima, porodicama sa više dece, mladim ljudima bez zaposlenja kao i drugim socijalno ugroženim kategorijama stanovništva.

Prema rečima oca Staniše Arsića, koji rukovodi akcijom distribucije ove pomoći, 3. jula podeljeno je ukupno: 200 litara ulja, 200 kilograma šećera, 200 kilograma soli, 200 kilograma pasulja, 350 kilograma krompira, 408 pakovanja makaroni, 200 kilograma pirinča, 1000 kutija sardine, 200 litara šampona i 228 flaša vode za 143 porodice.

Narednog dana, 4. jula: 150 litara ulja, 100 kilograma pasulja, 280 kilograma kupusa i 5 paketa sardina obezbeđeno je za 49 porodica.

Na apel za prikupljanje pomoći do sada su se odazvali brojni episkopi Srpske pravoslavne crkve i pojedinci širom sveta.

Iz Eparhije Raško- prizrenske, podsećaju, da iako su prodavnice na severu Kosova otvorene već danima, ipak se i dalje oseća nestašica osnovnih namirnica kao i da je situacija neizvesna.

Izcvor: Kossev


Comments

Pročitaj još