• Početna>
  • Vesti>

Opština Parteš donirala klima uređaje bolnici u Pasjanu

Predstavnici Opštine Parteš donirali su danas dva klima uređaja bolnici u Pasjanu. Ovim su hteli da olakšaju lečenje građana u toplim letnjim danima.  

Jedan klima uređaj biće postavljen na nedavno otvorenom internom odeljenu, dok će drugi  u operacionom bloku.

Doktor Ivan Jošanović  ističe da je pomoć korisna kako za ovaj letnji period, tako i za kasnije. 

“Novotvoreno interno odeljenje na kojem ima oko dvadesetak postelja i pacijenata na lečenju nije imalo rashladne klima uređaje, tako da je u ovim letnjim mesecima izuzetno značajno jer pacijenti dobijaju na kmoforu usled visokih temperatura”, rekao je za “RTV Puls” dr Ivan Jošanović, anasteziolog.

Jošanović kaže da je druga klima preko potrebna u operacionom bloku.

“Druga klima koju nam je donirala Opština Parteš biće postavljena u operacionom bloku. Mi imamo gore već dve klime, u operacionoj sali i intezivnoj nezi, međutim taj centralni hodnik koji razdvaja odeljenja nije imao rashladni uređaj,  dolazilo je do mešanja vazduha pa se grejala i intezivna nega i sala”, istakao je Jošanović.

U Opštini Parteš kažu da su uvek spremni da svojim građanima pomgnu. Opština radi sve što može da olakša život članovima svoje zajednice. Kažu da su ovom donacijom hteli da daju svoj doprinos u lečenju pacijenata iz svoje Opštine, ali i svih drugih ljudi koji dolaze iz različitih krajeva.  

“Hteli smo da olakšamo rad samog medicinskog osoblja, ali pomognemo i našim građanima koji se leče ovde u bolnici u Pasjanu”, rekao je direktor odeljenja za zdravstvo i socijalnu zaštitu u Opštini Parteš Božidar Trajković.  

Lekari savetuju da se tokom  vrelih letnjih temeratura pije što više tečnosti, da se izbegava sunce u periodu od 11 do 16 časova i da se oblači odeća od prirodnih materijala.

Izvor: RTV Puls

Comments

Pročitaj još