• Početna>
  • Vesti>

Milivojević: Zahtev da se pitanje Kosova vrati u UN jedina primerena reakcija

Analitičar, Cvijetin Milivojević, ocenio je da bi zahtev da se pitanje Kosova vrati u Ujedinjene nacije bila jedina primerena reakcija Srbije na odluku Ministarstva spoljnih poslova Kosova da zabrani ulaz svim srpskim zvaničnicima.

„Jedino bi na taj način Srbija mogla da reaguje kao ozbiljna država. Svaki drugi način pokazao bi da srpski zvaničnici nemaju ni ideju, ni rešenje za kosovsko pitanje“, rekao je Milivojević u izjavi agenciji Beta.

Milivojević je rekao da je Srbija od početka Briselskog dijaloga imala „paradoksalnu situaciju“ da srpski zvaničnici ne mogu da uđu na Kosovo bez „specijalne dozvole prištinskih vlasti“.

„Oni koji su pregovarali u ime Srbije, indirektno su prihvatili da idu na Kosovo kao da su stranci. Ovo danas je samo otišlo korak dalje. Do sada smo imali dobru volju Prištine da li će pustiti nekog srpskog zvaničnika ili neće“, rekao je Milivojević.

Milvojević je kazao da je jučerašnja odluka Kosova samo argument da se mora zatražiti stav Saveta bezbednosti UN, koji je mandat za posredovanje dijalogom dao Evropskoj uniji.

Dodao je da je ta odluka samo još jedan pokazatelj da je dijalog od samog početka bio „bez uređene procedure i odnosa“.

Izvor Beta/N1/Kossev

Comments

Pročitaj još