Đurić: Tahiri je ministar laži i nepravde

Ministar pravde Kosova Abeljard Tahiri izjavio je da kosovske institucije neprestano rade na rasvetljavanju ubistva Olivera Ivanovića, ali da predsednik Srbije Aleksandar Vučić štiti osobe za kojima se traga.

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić je nakon Tahirijeve izjave, ocenio da Tahiri štiti zločince te da je blizak sa ljudima ka kojima istraga vodi.

“Abeljard Tahiri je ministar laži i nepravde koji štiti ratne zločince i krije ubice Olivera Ivanovića, a veoma je blizak sa ljudima ka kojima istraga vodi” stoji u saopštenju direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marka Đurića.

“Zato u panici krivca koji pokušava da opere ruke napada srpskog predsednika zbog toga što je obelodanio istinu, iako ne može da opovrgne da pravosudni organi u Prištini nisu sarađivali sa srpskom istragom, da su zabranili učešće naše policije u istrazi, falsifikovali snimke i čaure, kao i da nisu dozvolili pristup mestu zločina i informacijama o kretanju osumnjičenih” dodaje se u saopštenju.

“Onaj koji štiti Fljorima Ejupija je njegov saradnik, i saizvršilac njega i njegovih nalogodavaca” zaključuje se u saopštenju direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marka Đurića.

Izvor: Radio Kosovska Mitrovica saopštenje

Comments

Pročitaj još