• Početna>
  • Vesti>

Đurić: Odluka Prištine stravičan šamar međunarodnoj zajednici

Direktor Kancelarije za KiM Marko Đurić ocenjuje da je Priština odlukom da srpskim zvaničnicima zabrani posetu AP KiM “lupila šamar” međunarodnoj zajednici i Evropi i da će to biti povod za još jaču i snažniju diplomatsku aktivnost Beograda.

Marko Đurić podseća da je Beograd već zaustavio članstvo Prištine u devet međunarodnih organizacija, te da je 13 zemalja povuklo priznanje nezavisnosti takozvanog Kosova.

“Odluka Prištine je poslednji klin u mrtvački sanduk ideje o dijalogu, stravičan šamar međunarodnoj zajednici, udar na temelj slobode kretanja i sve evropske principe”, rekao je Đurić tokom obilaska muzeja Grada Beograda i izložbe posvećene odbrani Srbije tokom NATO agresije.

Ističe da je odluka Prištine “sa one strane razuma” i da je direktna posledica višemesečnog ćutanja međunarodne zajednice na uvođenje taksi na srpsku robu.

Upitao je kakva ludost još treba da se desi, “da li Balkan treba da počne da gori u plamenu”, kako bi neko zaustavio ljude koji krše sporazume sa potpisom EU.

Podseća i da je sporazum o slobodi kretanja potpisan 2011. godine.

Izvor RTS

Comments

Pročitaj još