• Početna>
  • Vesti>

Arlov: Hvala Vam što ste izvukli osmehe našoj deci sa Kosova i Metohije

Predsednik Odbora za pomoć Srbima na Kosovu i Metohiji Milorad Arlov uputio je pismo zahvalnosti gradonačelnicima, načelnicima gradova i opština, načelnicima odeljenja, direktorima i nastavnicima osnovnih škola i mnogim porodicama iz 19 gradova i opština,  Republike Srpske, gde su boravila deca sa Kosova i Metohije.

“Hvala Vam u ime Odbora što ste od srca, duše i velike humanosti otvorili svoje domove, svoje srce, izvukli osmehe našoj deci sa Kosova i Metohije.
Dobrota i humanost koju ste pokazali od 16 do 23 juna nema cenu. Prenosim Vam mnoge pozdrave, zahvalnost monogih porodica koje sam sreo proteklih dana moga boravka povodom obilježavanja Vidovdana na Kosovu i Metohiji.

Pozdravi porodica čiju ste decu ugostili, prihvatili kao svoju iz Kosovske Mitrovice, Zvečana, Zubinog Potoka, Leposavića, Gračanice, Novog Brda, Kosovskog Pomoravlja, Obilića, Kosova Polja, Banja, Suvog Grla….sa kojima sam bio u tim mestima, kao iz svih ostalih mesta na Kosovu i Metohiji iz kojih su deca bila u Republici Srpskoj.

Primao sam zahvalnosti do suza ja lično, Odbor, svi Vi i cela Republika Srpska, svi zajedno učinili smo veliko humano delo, povezivanje istog naroda, a posebno u sadašnjim vremenima težine života srpskog naroda na Kosovu i Metohiji u koji sam se sam uverio mnogo puta, pa i proteklih dana.

Poseban pozdrav dece i mladih sa poteškopćama u razvoju i njihovih porodica iz Udruženja roditelja “Podrži me” za nezaboravan boravak u Prijedoru.

Hvala svima u nadi da ćemo sledeće godine opet dočekati i ugostiti decu sa Kosova i Metohije. Koliko im to znači uverio sam se. Vi ste učinili da se Republika Srpska sa velikim, poštovanjem i ponosom izgovara i pominje na Kosovu i Metohiji. Izvukli ste osmehe, usrećeili više od hiljadu dece, nastavnika, mladih koji su bili u Republici Srpskoj”, navodi u pismu predsednik Odbora Milorad Arlov.

Izvor: TV Most

Comments

Pročitaj još