• Početna>
  • Vesti>

Ivanović: Ako ovakvo stanje potraje, izazvaće probleme u lečenju i ishrani pacijenata

Uvođenje takse od 100 odsto na uvoz robe iz centralne Srbije i BiH poslednjih šest meseci, kao i nestašica osnovnih životnih namirnica na severu Kosova poslednjih dana, utiče i na rad KBC Kosovska Mitrovica i ako ovakva situacija potraje, to će prouzrokovati brojne probleme u lečenju i ishrani pacijenata, upozorava direktor ove zdravstvene ustanove Milan Ivanović.

Ivanović ocenjuje da uvedene takse od 100 odsto na uvoz robe iz Srbije i BiH od strane Prištine, za cilj imaju da otežaju i stvore nepodnošljive uslove život, a i za lečenje pacijenata. 

Navodi da problema ima i u snabdevanju osnovnim životnim namirnicama, ali i u drugim materijalnim potrepštinama, elektrotehničkom materijalu, sredstvima za higijenu itd.

“U ovom trenutku ipak smo uzeli u obzir ovu situaciju. Znali smo da su kosovske institucije koje su samo izvođači ovih radova, a inspiratori i organizatori su upravo njihovi mentori iz zapadnog dela međunarodne zajednice, tako da smo pokušavali da napravimo neke zalihe, da makar ovaj najosetljiviji deo populacije na neki način zaštitimo, ali ako se ovakvo stanje produži, sigurno da će biti dosta problema i poteškoća i u ishrani bolesnika, a samim tim i u njihovom adekvatnom lečenju” – naglasio je Ivanović.

Ivanović napominje da su uz pomoć države, uspevali ovih šest meseci da prevaziđu sve teškoće i da adekvatno leče pacijente, i izražava nadu da će tako biti i ubuduće.

Izvor: Radio Kontakt plus

Comments

Pročitaj još