• Početna>
  • Vesti>

Vučić: Pomoć Srbima na KiM, Zapadu smo uvek mi više krivi

Srbima na KiM pomoći će država, a od međunarodne zajednice ne očekujemo ništa povodom otežanog snabdevanja našeg naroda u pokrajini, jer smo njima uvek i u svakoj situaciji mi malo više krivi samo zato što nećemo da priznamo nezavisnost Kosova, rekao je predsednik Aleksandar Vučić.

Aleksandar Vučić je izjavio da će država raditi sve što može da pomogne srpskom narodu na Kosovu i Metohiji, u situaciji otežanog snabdevanja hranom, ali nije hteo da govori o konkretnim potezima Beograda.

“Radićemo ono što možemo. Ne mogu i neću da vam govorim sve šta ćemo da radimo, ali radićemo ono što možemo i snadbevaćemo naš narod i pomagaćemo”, rekao je Vučić odgovarajući na pitanja novinara.

Vučić je poručio da moramo da se uzdamo “u se i u svoje kljuse”. “Nećemo dozvoliti da naš narod umire od gladi, iako bi to mnogi voleli, ne samo u Prištini i ne samo u delu sveta, već, nažalost, i ovde u centralnoj Srbiji”, podvukao je predsednik.

Ukazao je da je Priština sada smislila novi izgovor za to što je uvela takse na robu iz centralne Srbije i tako otežava snabdevanje Srba na severu pokrajine.

“Haradinaj je izjavio – ‘oni hoće uz hranu da ubace i oružje i drogu’. Šta ti je podsvest. Pa meni ni za 100 godina ne bi palo na pamet tako nešto… Oružje i droga… Valjda zbog toga što su to izmislili, ljudi sad ne mogu da dobiju hranu”, naveo je Vučić.

Istakao je da je to ozbiljan problem i da će se njime država baviti i gledati kako da pomogne svom narodu u izuzetno teškoj i složenoj situaciji.

Izvor: RTS / Tanjug

Comments

Pročitaj još