Svečano otvoren park za decu u Novom Badovcu

Predsednik opštine Gračanica Srđan Popović danas je u Novom Badovcu otvorio park i igralište za decu.

Park je izgrađen u okiviru zajedničke saradnje opštine Gračanica, NVO „Udruženje žena Livađa“ i uz podršku nemačke organizacije „Preda“ iz Prizrena.

Popović je prilikom svečanog otvaranja parka istakao da će opština u narednom periodu izgraditi još sedam dečijih parkova.

„Nastavljamo da sređujemo našu opštinu. Danas smo u Badovcu otvorili park za decu, koji smo lepo uredili park i veoma mi je drago što vidim da ovde ima puno dece, a kako sam saznao od prisutnih roditelja samo Sušica i Badovac imaju oko 80 dece. Od sada će ta deca imati gde da se igraju i da izađu sa svojim roditeljima. Opština neće stati na ovome, u planu je izgradnja još sedam dečijih igrališta, jer što bolje uslove budemo stvarali za razvoj naše dece možemo da verujemo u budućnost i opstanak našeg naroda“, istakao je Popović.

Direktor Odeljenja za urbanizam opštine Gračanica Dejan Jovanović istakao je da park potpuno uređen i da je izgrađen na zahtev meštana, koji su to izdvojili kao prioritet. „Izgradnja ovog igrališta je bio prioritet mešatana ovog sela. Park je izgrađen na površini od 12 ari i potpuno je uređen rekvizitima za decu“, istakao je direktor urbanizma Dejan Jovanović.

Deca i roditelji u Novom Badovcu su izrazili zahvalnost predsedniku opštine i drugim učesnicima u ovom projektu i istakli da je za njih ovoj park mesto za igru i zabavu gde će svakodnevno boraviti.

Ukupna vrednost ovog projekta je 25.000 evra, a park je završen za mesec i po dana.

Izvor: RTV Gračanica

Comments

Pročitaj još