• Početna>
  • Vesti>

Plakete i novčane nagrade za najuspešnije učenike; Spirić: Knjiga nek bude najbitnija u vašem odrastanju

Predsednik Privremenog organa Opštine Kosovska Mitrovica Aleksandar Spirić dodelio je plakete, zahvalnice i novčane nagrade najuspešnijim učenicima osnovnih i srednjih škola iz Kosovske Mitrovice, koji su ostvarili rezultate na takmičenjima širom zemlje.

Svečanom činu nazvanom “Ponos grada” ukazano je poštovanje deci koja su zalužila da budu zastupljena na svim takmičenjima, što jasno potvrđuje “da je Kosovska Mitrovica i čitav Kosmet deo Srbije rekao je Aleksandar Spirić i istakao da je u poslednja dva i po meseca, oko tri miliona dinara uloženo u takmičenja i obrazovanje.

“Ono što je najbolje i najlepše je da su rezultati ovde i da poverenje koje smo vama ukazali, vi ste nam vratili. Svedoci smo da živimo u turbulentnom periodu. Sve su češće negaitvne pojave u našem društvu, ali Kosovska Mitrovica može da se diči da nema evidentiranog nasilja među maloletnicima” rekao je u svom obraćanju Spirić i dodao je potrebno da  na preventivi rade svi, od učitelja, pedagoga, prosvetnih radnika, te da ulože maksimalne napore da sva deca budu jednaka i da nema diskriminacije na bilo koji način.

Istakao je da su sva deca pobednici i ponos grada,  i  da svi zajedno moramo više uložiti jer su oni budućnost i usmeravati na put pravih vrednosti.

“Stvarajmo svi zajedno lepšu Kosovsku Mitrovicu  i bolju nego što je pre bila 1999., jer moramo da težimo ka boljim i naprednijim stvarima u svakom sementu našeg društva. Naše najveće oružje za opstanak je obrazovanje i znanje i zato knjiga nek bude najvažnija i najbitnija u vašem odrastanju, i stasavanju, jer se tako postaje dobar kvalitetan i pošten čovek” rekao je Spirić.

Naglasio je da nesebična podrška i pomoć ogleda i u konstantoj podršci predsednika Republike Srbije Aleksandra Vučića, kao i Kancelarije za Kosovo i Metohiju koja pomaže sektor za obrazovanje i sport.

Biševac: Spirić intelektualni gorostas koji i nerealne zahteve pretvara u stvarnost; cela prosvetna zajednica ponosna što je on na čelu Opštine Kosovska Mitrovica

Marina Biševac, direktorka Medicinske škole sa Domom učenika obratila se u ime svih direktora škola i učenika rekavši da svojim takmičarskim duhom prkose situaciji u kojoj se nalaze, I tako pokazuju da su “ deca pravoslavlja i Svetosavlja”, te da je ovaj svečani trenutak  još jedna potvrda krilatice da je “znanje snaga i moć koje se uvek nagrađuje”.

“Sve ove naše nagrade i naši uspesi ne bi mogli biti ostvarivi da nema moralne i materijalne podrške Privremenog organa na čijem čelu se nalazi čovek  (Aleksandar Spirić prim.aut.) koji kao pravi intelektualni gorostas zna da prepozna pravu vrednost i podrži put do svakog našeg uspeha” rekla je Biševac i iskreno se zahvalila za uloženi trud, novac uložen u poboljšanje materijalno tehničke opremljenosti, za pokazanu brigu, pokroviteljstvo,a tri i po miliona dinara uloženo samo u takmičenja govori  više od mojih reči.

“Njegovom duhovnom širinom i harizmom i čovekoljubljem i naše nerealne zahteve uvek pretvori u realnost. Cela prosvetna zajednica naše opštine kao intelektualna baza ponosi se što se na čelu naše opštine nalazi takav čovek. Nama ostaje da na ovakvu pažnju i brigu odgovorimo novim pobedama, novim nagradama da proslavljamo ime svojih škola svog grada, opština ne samo u Srbiji negi i šire” rekla je Biševac na današnjoj svečanosti.

Ukupno 55 nagrađenih je pored plaketa i zahvalnica dobili novčanu nagradu u iznosu od deset hiljada dinara.

Izvor: Radio Kosovska Mitrovica

Comments

Pročitaj još