• Početna>
  • Vesti>

Srpska lista: U Berlinu smo da informišemo o položaju Srba, ne kao Haradinajeva delegacija

Foto: Srpska lista

JPredstavnici Srpske liste reagovali su danas na izjave političarke Rade Trajković koja je komentarisala koincidenciju da se predstavnici Srpske liste i premijer Kosova Ramuš Haradinaj istovremeno nalaze u Berlinu. Iz Srpske to ocenjuju kao još jedan “podmukli napad” te da Trajković “ne mari ni za Kosovo i Metohiju ni za Srbe koji tamo žive.”

Ostatak saopštenja Srpske liste prenosimo u celosti.

“Predstavnici Srpske liste u Berlinu borave kako bi visoke diplomatske zvaničničnike Nemačke informisali o položaju srpskog naroda na Kosovu i Metohiji.

U Berlin nismo otišli tajno, niti, kako tvrdi Rada Trajković, u sklopu delegacije Ramuša Haradinaja, o čijem programu posete Nemačkoj nismo ni informisani, niti nas on zanima.

Naši diplomatski napori koincidiraju sa diplomatskim naporima Republike Srbije, i deo su zajedničkih nastojanja da se srpskom narodu na Kosovu i Metohiji osigura bezbedan i dostojanstven život, uz poštovanje svih političkih i ljudskih prava koja se podrazumevaju u savremenoj Evropi.

Pozvani smo na razgovore kao demokratski izabrani predstavnici srpskog naroda na Kosovu i Metohiji, jer administracije ozbiljnih država razgovaraju samo sa političarima koji imaju demokratski legitimitet i kredibilitet, a ne sa samozvancima poput Rade Trajković. “

Izvor: Radio Kosovska Mitrovica, saopštenje

Comments

Pročitaj još