• Početna>
  • Vesti>

Rakić i Simić posetili povređene u KBC Kosovska Mitrovica

Dve osobe primljene su danas na odeljenje orotpedije KBC-a Kosovska Mitrovica radi dijagnostike i saniranja povreda zadobijenih u Zubinom Potoku tokom akcije specijalne jedinice ROSU.

Povređeni su Boban Janićijević i Radenko Milovanović a obojici su dijagnostifikovane povrede donjih ekstremiteta.

Načelnik ortopedije Dragiša Milović je tom prilikom kazao da su oba pacijenta hirurški i ortopedski obrađeni te da su van životne opasnosti.

“Danas su primljena dva pacijenta koja su povređena napadom specijalnih jedinica ROSU. Pacijenti imaju povrede donjih ekstremiteta. Jedan ima laceralnokontuznu ranu a drugi jaku kontuziju. Obojica su i hirurški i ortopedski obrađeni i nalaze se van životne opasnosti. U toku dana uradićemo još analiza i pretraga ali za sada je njihovo stanje stabilno” rekao je Milović.

Predsednik i potpredsednik Srpske liste Goran Rakić i Igor Simić posetili su povređene u KBC Kosovska Mitrovica.

“Što smo uspeli da saznamo od povređenih je da je još 7 brutalno pretučenih građana Zubinog Potoka odvedeno u nepoznatom pravcu. Pokušavamo da saznamo gde se oni nalaze ali ono što smo mi mogli da čujemo od njih a to je da su brutalno pretučeni a na ova dva lica koja leže ovde na ortopediji je i pucano. Kako nam je rečeno, kada su oni bežali od brutalnog napada i prekomerne upotrebe sile, ta specijalna jedinica ROSU je i pucala na njih. Želim da kažem da su oni iskoristili ovaj trenutak kada su predstavnici Srba bili u Skupštini Srbije kada se diskutovalo upravo o Kosovu ali i trenutak koji se desio posle izbora jer gradonačelnici još nisu preuzeli svoje funkcije. Prema izjavama koje dolaze iz Prištine mi nismo gradonačelnici već smo u službi građana i obični građani” istakao je Rakić.

Rakić je dodao da će bez obzira na sve probleme, oni uvek ostati sa svojim narodom.

“Ono što želim da poručim građanima to je da ćemo uvek biti sa njima i danas i sutra i naravno kada budemo preuzeli lokalne funkcije a ono što je veoma zanimljivo je da imamo informaciju da su pokušali da uvedu prinudnu upravu tj. da preuzmu naše četiri severne opštine” dodao je Rakić.

Za sutra je zakazan protest na kojem će, kako je rekao Rakić, uz pomoć predsenika Srbije Aleksandra Vučića doneti odluke koje se tiču daljeg rešavanja nastale situacije.

Izvor: Radio Kosovska Mitrovica

Comments

Pročitaj još