• Početna>
  • Vesti>

Kosovska policija: Operacija zbog krijumčarenja robe, zloupotrebe službenog položaja, ilegalne trgovine, podmićivanja…

Kosovska policija (KP) saopštila je danas da je 28. maja 2019. godine u saradnji sa Policijskim inspektoratom Kosova (KPI), i uz pomoć drugih relevantnih jedinica, a po nalogu Osnovnog suda u Prištini, započela operaciju u kojoj su pojedini policijski službenici i građani lišeni slobode.

“Ovoj policijskoj operaciji prethodila je višemesečna istraga KPI, KP predvođena Specijalnim tužilaštvom Kosova, što je rezultiralo osnovanom sumnjom da su neki policijski službenici i neki građani učestvovali u radu “organizacija kriminalne grupe” u vezi sa krivičnim djelima kao što su “Krijumčarenje robe”, “Zloupotreba službenog položaja, “Podmićivanje”, “Zabranjena trgovina” itd.” navodi se u saopštenju.

U saopštenju stoji da “uprkos oružanom otporu u Severnoj Mitrovici, policijska operacija je nastavljena, uključujući hapšenje i kontrolu nekih lokacija, što je rezultiralo konfiskacijom relevantnih dokaza, uključujući oružje dugih cevi.”

Policija Kosova, u saradnji sa pravosuđem, Policijskim inspektoratom ostaje posvećena ispunjavanju svojih zakonskih obaveza i odgovornosti u cilju održavanja javnog reda i mira, sprečavanja nezakonitih aktivnosti” stoji u saopštenju Policije.

Iz Policije najavljuju zajedničku konferenciju na kojoj će predstavnici tužilaštva, policije i PIK-a dati više detalja o operaciji.

Izvor: Radio Kosovska Mitrovica

Comments

Pročitaj još